You dont have javascript enabled! Please download Google Chrome!

Alamat Ibu Pejabat Jabatan Latihan Khidmat Negara (JLKN)

Alamat Ibu Pejabat Jabatan Latihan Khidmat Negara (JLKN). Untuk Rujukan. Semoga perkongsian informasi, maklumat, makluman, pemberitahuan, laman web, sesawang, pautan, portal rasmi, panduan, bahan-bahan rujukan, bahan-bahan pembelajaran dan pengajaran, sumber-sumber rujukan dalam post di blog Bumi Gemilang berguna dan dapat membantu para pengguna.

. .

Jabatan Latihan Khidmat Negara Kementerian Pertahanan Aras 2~5, Bangunan Zetro Jalan 9/27C, Seksyen 5, Wangsa Maju, 53300, Kuala Lumpur

No. Telefon :

Urusan Pelatih :  03-4027 4773, 03-4027 4774, 03-4027 4776, 03-4027 4779, 03-4027 4646, 03-40274 4664

Urusan Pentadbiran Pejabat JLKN :  03-4027 4000

No. Faks : 03-40274111

………………………………………………………………………

Untuk mendapatkan segala Maklumat Terkini atau Updates blog Bumi Gemilang.

(1)  Follow / Like Bumi Gemilang Facebook Page.

(2)  Join / Sertai   2 Telegram Groups blog Bumi Gemilang.

(3)  Follow Twitter blog Bumi Gemilang.

(4)  Follow Google+ blog Bumi Gemilang.

………………………………………………………………………………….

.

Untuk maklumat Program Latihan Khidmat Negara (PLKN) yang penting dan terbaru,  sila klik :

http://www.bumigemilang.com/?cat=31

…………………………………………………………………………………………………

28 thoughts on “Alamat Ibu Pejabat Jabatan Latihan Khidmat Negara (JLKN)

 1. saya siti nur aishah binti mohd zin
  merayu untuk memasuki plkn siri 10/2013
  saya harap dapat mgubah nasib saya apabila masuk disana
  saya berharap agar encik/tuan mempertimbangkan rayuan saya

 2. Kepada JLKN….Saya ibu kepada Erfann Dannial Yahya yang telah terpilih untuk siri 10/2013, ingin mengetahui bagaimana saya boleh memohon pengecualian untuk anak saya kerana dia mempunyai masalah kesihatan dan sebaik saja tamat SPM saya akan masukkan dia ke Kolej Komuniti yang berhampiran rumah saya sementara menunggu keputusan peperiksaan SPM 2012. Saya harap rayuan saya dipertimbangkan nanti.

 3. saya Puan Jacinta @ Junaidah,anak saya tidak terpilih untuk mengikuti PLKN siri 10/2013 sedangkan anak saya amat berminat nak mengikuti program tersebut.boleh tak nama anak saya dimasukkan menggantikan penama yang terpilih yang menolak.kalau boleh PLKN kawasan semenanjung.

 4. kepada jlkn.. saya abang kepada bakal pelatih plkn tetapi saya bimbang dia akan ditempatkan latihan yang jauh. Bagaimana ingin menetapkan tempat latihan yang lebih dekat? saya ingin adik saya mengikuti latihan di daerah temerloh. sekian .

 5. Anak saya telah terpilih ke PLKN Siri 10/2013 tetapi tidak dapat hadir disebabkan masalah kesihatan iaitu Asthma Cronic dan telah mendapat pengesahan doktor Hospital Ipoh. Borang Pengecualian dan repot kesihatan beliau selayaknya dihantar ke JLKN atau ke tempat yang beliau terpilih?

 6. Saya bapa kepada anak saya yang lahir pada tahun 1996 ingin mengetahui tatacara bagaimana ingin membuat rayuan bagi kemasukan program siri 11/2014. Setelah anak saya tidak terpilih. Beliau amat berminat untuk menyertai program plkn.

 7. Tolong beritahu saya email alamat Latihan Khidmat Negara kerana saya ingin beri surat untuk pengecualian disebabkan anak perempuan ada masalah kesihatan scolosis. Sekian, terima kasih.

 8. Dear Sir/Madam,
  I would like to request the email address of Jabatan Latihan Khidmat Negara regard to my daughter recruitment matter.

 9. Saya Tony anak Ayong merayu kepada pihak JLKN untuk menukarkan tempat latihan yang telah diberikan iaitu di sarawak. Ini kerana saya telah menetap di negeri sembilan. saya harap pihak JLKN dapat menukarkan tempat latihan yang terdekat di negeri sembilan.

 10. asSalamualaikum dan slm sjahtera. . .
  Saya mohd sharif. . .saya ingin brtnya. . .bgaimana saya memohon penangguhan plkn melalui Online krn msa yg diberikan kpd sya adalah suntuk buat sya utk mnyiapkn surat penangguhan yg prlu di hantar sblm 15 ogos ini. . . .saya trlalu sbuk shinggakan trlupa m’isi dan menyiapkn surat penangguhan. . .saya m’hon agar dipertimbangkan. . .

 11. Kepada JKLN, saya ingin tahu tentang macam mana memohon untuk masuk
  siri 11/2014, anak saya tak terpilih tetapi dia amat berminat pada program ini.
  Kalau dapat , saya berharap JKLN letakkan anak saya dalam siri pertama
  yang bermula bulan January 2014 kerana dia akan sambung belajar bulan March.

 12. Assalamualaikum…sekarang saya sedang berada di tingkatan 6..saya ingin membuat penangguhan plkn…masalah sibuk telah menyebabkan saya terlupa untuk menghantar borang tangguh plkn…bolehkan saya menghantar borang tersebut lewat memandangkan sekolah cuti dan hanya pada hari sekolah saya boleh mendapatkan pengesahan dari pihak sekolah..harap pihak jlkn mempertimbanmgkan masalah saya ini…maklum balas segera dari jlkn diharapkan…

 13. I want to send an appeal letter to get “certificate of leave. “3rd postponement due to exams in UK. Which address can I send the appeal to? Thank you

 14. saya muhammad zunnurain ingin memohon mauk plkn siri 3/2014
  . saya nak memperbaiki sikap saya diri sendiri.. . saya mohon pihak plkn akan menerima permohonan saya ….

 15. Sukacita sekiranya pihak JLKN dapat mengemukakan alatmat rasmi JLKN, supaya saya dapat memohon anak saya yang berjaya dalam program Khidmat Negara seisi 2014 dapat ditempatkan siri 1/2014. Sekian, terima kasih.

 16. Saya ooi lee ly. Ingin tukar kumpulan dari 2/3 kepada kumpulan 1 kerana kumpulan 2/3 lambat dan tidak dapat masuk form 6. saya ingin ditukar kepada negeri sembilan kampung ulu pari. Harap permohonan sata dipertimbangkan

 17. Assalamualaikum..saya dapat tawaran PLKN..tapi saya juga dapat tawaran kemasukan pengajian diploma..bagaimana hendak membuat penangguhan/prosedur penangguhan..?tarikh lapor diri dan tarikh pendaftaran diploma adalah sama iaitu 6 januari 2014..

 18. Adik saya telah ditetapkan untuk mengikuti PLKN pada ogos ini..bagaimana?jika boleh buat rayuan untuk menukar kem berdekatan/kawasan negeri perak kerana beliau mempunyai bayi..

Write a Comment

error: Alert: Content is protected !!
Inline
Inline