Permohonan Online / Borang Pendaftaran untuk Permohonan Rumah PR1MA (PRIMA) Program Perumahan Rakyat 1 Malaysia []

.
.

Permohonan Online / Borang Pendaftaran untuk Permohonan Rumah PR1MA (PRIMA) Program Perumahan Rakyat 1 Malaysia

Sila Klik :

Kelayakan untuk Permohonan Rumah PR1MA (PRIMA) Program Perumahan Rakyat 1 Malaysia

  • Pemohon mestilah Warganegara Malaysia.
  • Pemohon (Bujang atau Berkahwin) mestilah berumur sekurang- kurangnya 21 tahun semasa permohonan dibuat.
  • Permohonan terbuka kepada individu atau keluarga (suami dan isteri) dengan pendapatan bulanan isi rumah antara RM2,500 – RM 7,500.
  • Pemohon tidak memiliki lebih daripada satu hartanah (sama ada anda atau pasangan anda jika ada).

Nota:

  • Tertakluk pada garis panduan tambahan mengikut negeri.
  • Perumahan PR1MA akan diperuntukkan melalui proses pengundian terbuka. Pemilihan unit rumah oleh pemilik yang terpilih akan mengikut turutan cabutan undian.
  • Moratorium selama 10 tahun akan dikenakan di mana rumah PR1MA tidak boleh dijual atau dipindah milik tanpa kebenaran pihak PR1MA.
  • Pemilik wajib mendiami rumah PR1MA tersebut.

Pertanyaan :

Sila hubungi

PERBADANAN PR1MA MALAYSIA
R-15, Central Piazza,
No.2, Jalan PJU 1A/7A,
Oasis Square, Ara Damansara,
47301 Petaling Jaya,
Selangor Darul Ehsan.

No Telefon Pusat Panggilan : (+603) 7962 4374

Email : info@pr1ma.my

.

172 thoughts on “Permohonan Online / Borang Pendaftaran untuk Permohonan Rumah PR1MA (PRIMA) Program Perumahan Rakyat 1 Malaysia []

  1. RAKYAT DIDAHULUKAN PENCAPAYAN DIUTAMANKAN

    • byak kali kmi cuba online dan register tak pernah dapat.kenapa ya
      ada masalah ke you punya line……..

    • siti robiah binti razak says:

      Saya masih tidak memiliki sebuah rumah walaupun sudah berusia 49 tahun dan masih lagi tinggal di rumah sewa. Oleh itu saya amat memerlukan rumah yang berdekatan dengan tempat saya bertugas di kawasan Subang. Terima kasih

    • razman bin abdul rahman says:

      bagaimana saya ingin mendaftar borang prima 1 malaysia di sandakan ,,,,, saya perlu kan rumah untuk tinggal bersama anak isteri… susah menumpang dengan mertua… saya perlu kan rumah sendiri untuk anak-anak….. please……………. bantu la orang yang kurang pendapatan gaji sebulan… bukti kan rakyat yang didahulu kan….?????

  2. bagaimana saya nak dapatkan borang prima?

  3. nadieya shahril says:

    mcm mna sy nk mohon pr1ma melalui online? blh bantu saya?

  4. Nor Hafizah Binti Hasan says:

    Mohon mendapatkan makluman bagaimana proses mendapatkan rumah prima 1 malaysia

  5. Mohamad Rasul Bin Mohamed Ishah says:

    Saya ingin memohan rumah prima. pls assist..

  6. Suhaibah binti paijan says:

    Baagaimana saya ingin eply,dan dapatkn borang prima satu malaysia

  7. mohd shafeq bin ahmad says:

    dimana saya boleh mendapatkan borang permohonan perumahan prima 1 malaysia…

  8. noraini binti bakar says:

    bagaimana sy nk isi online brng prima ni

  9. mohd roszaidil bin mohamad says:

    Mcmana cara memohon.borang boleh didapati dimana.secara online boleh ke?

    • mohd amin bin abu hassan says:

      macam mana nak beli rumah prima ni…gal sya ni tak sampai pun 2ribu…ape kami tak layak ke..hai nampak ye org kaya jugak la boleh beli rumah tapi kami ni tetat la macaam tu…nasib2…………tolong la kami….

  10. RUSLINA ZAKARIA says:

    macam mana saya nk dapatkan borg prima…dh lama saya mnuggu saat ini…bantulah kami

  11. NORZAINI BIN ASMAR says:

    SAYA YANG BERTUGAS DIDALAM JABATAN KERAJAAN SELAMA 26 TAHUN MASIH LAGI TIDAK MEMPUNYAI SEBARANG RUMAH DI MANA-MANA NEGERI DIDALAM MALAYSIA INI..PENDAPATAN SAYA ADALAH SEBANYAK RM3000/.HANYA SAYA SEORANG SAHAJA YANG BERKERJA DENGAN MENANGGUNG KELUARGA SAYA SERAMAI 7 ORANG TERMASUK DIRI SAYA.BAGAIMANA CARANYA SAYA INGIN MEMOHON RUMAH 1MALAYSIA YANG DITAWARKAN OLEH KERAJAAN ITU?BOLEH KE PEHAK TUAN HUBUNGI SAYA MELALUI TALIPON SAYA DI 019-3624219..SAYA AMAT PERLUKAN SEBUAH RUMAH UNTUK KESELESAAN KELUARGA SAYA.

  12. pls i wait the house so many year around 9yrs . rumah mudah selalu kasih orang dapat

  13. ingin membeli rumah….menunggu peluang.

  14. saya sekrg menumpang di rumah ibu…dan sekrg ini membeli rumah dlm bajet yg berpatutan.

  15. BAVANEE A/P MANIARASAN says:

    i also need borang prima,pls help us….

  16. ROZIANA ABDULLAH says:

    Cara memohon rumah prima di demak laut,kuching

  17. AINA SUZZANNA BINTI SANHADJI says:

    cara memohon rumah prima dan mendapatkan borang…saya da cuba isi online tp belum ade no income tax pls help me..

  18. FATIMAH AYU BINTI ABDUL MANAP says:

    INGIN MEMILIKI RUMAH YANG MAMPU DI MILIKI

  19. FATIMAH AYU BINTI ABDUL MANAP says:

    INGIN MEMILIKI RUMAH

  20. suami saya dh isi boring mcm mne nk semak status permohonan tersebut…

  21. Saya seorang ibu tunggal,ingin memiliki rumah sendiri….boleh saye tahu macam mana hendak memohon dan mendapatkan borang prima ini….

  22. masino bin saini says:

    Klau boleh rumah 1malaysia yg di syorkan kerajaan di kawasan kota sentosa bt7,kuching sarawak?

  23. sithraangi a/p suppiah says:

    saya tidak mampu bayar sewa kerana saya adalah ibu tungal dan kerja
    sebagai kerja rumah dan pendapatan saya hanya 1000 sahaja dan tanggungan saya tiga dua masih belajar, kalau boleh rumah 1 malaysia yang di syorkan kerajaan di kawasan sentul atau jalan ipoh w.p kuala lumpur. terima kasih

  24. MIT ANAK SELI says:

    Saya dari perkampungan nanga nansang pakan,ingin memohon memperbaiki rumah saya yang begitu usang.saya seorang isteri dan suami saya bekerja buruh gaji RM500.Saya ada dua orang anak namun anak saya sekarang sudah berkahwin tinggal saya dan suami saya tinggal dirumah saya yang usang.Bolehkah saya memohon untuk memperbaiki saya yang begitu usang?

  25. HABER BIN PUNYUNG says:

    SAYE HABER BIN PUNYUNG BERASAL DARI SABAH MENETAP DI JOHOR BAHRU SAYE MEMOHON JIKA MENDAPAT RUMAH 1 PRIMA?SAYE SUDAH MEMOHON DI SABAH SHINGGA SEKARNG SAYE TIDAK DAPAT RUMAH……
    SEKARNG SAYE CUMA SEWA RUMAH SAHAJA SAYE TIDAK MAMPU UNTUK.MEMBAYAR SEWA RUMAH SAYE HARAP BOLEH MEMBANTU SAYE MENDAPAT KAN RUMAH 1 PRIMA…
    SEKARNG NI..SAYE HANYA SWA RUMAH….
    PENDAPATAN……..1800….TAK CUKUP UNTUK MENAMPUH KELURGA….JIKA SAYE DAPAT RUMAH 1 PRIMA RINGAN SIKIT BEBAN SAYE……..SAYE HARAP DAPAT MEMBANTU KELUARGA SAYE……
    HARAP MAKLUM

  26. Fatahiyah Ishak says:

    Bagaimana caranya untuk saya mendaftar online Borang Perumahan Rakyat 1 Malaysia?

  27. macam mana memohon borang boleh didapat dimana?boleh bantu saya

  28. Saya tinggal kat Johor Bahru..dimana blh saya dapatkan borang permohonan PR1MA?

  29. Norhainie mahmud says:

    Salam 1 Malaysia,bagaimana Cara mendapatkan borang Dan memohon rumah prima?sila bantu Kami….perlukan rumah……

  30. norhainie mahmud says:

    Salam 1 malaysia,bagaimana memohon dan mendaftar rumah prima?harap bantu kami..

  31. JOHARI BIN YUSSOF says:

    Assalamualaikum, saya penduduk asal/rakyat tempatan di WP Labuan. Saya kini belum memeliki rumah. Masih tinggak di rumah kerajaan mengikut isteri. Tanah di WP Labuan sangat mahal. Saya kerja tak tetap, jadi tidak mampu untuk membeli tanah. Saya memohon pihak kerajaan membantu saya dan memberikan saya rumah Rakyat 1 Malaysia ini.

  32. susie a/p raman says:

    sekarang saya tinggal rumah sewa tak mampu bayar.bolehkah prime bantu saya untuk dapat sebuah rumah teras.bagaimana caranya?

  33. Saya mohd saifful bin waidi dari sabah,tinggal di johor,na tanya macam mana boleh dapatkan borang rumah prima 1malaysia,mohon boleh tolong saya,terimakasih.

  34. saya telah mengisi borang online tetapi saya tidak menerima maklum balas di email saya….minta kerjasama…..

  35. kalavathi a/p suppiah says:

    SALAM 1MALAYSIA BAGAIMANA CARA MEMOHON RUMAH PRIMA? SILA BANTU KAMI SAYA PERLUKAN RUMAH .

  36. macam mana pulak kalau tanah pusaka ,dan tak boleh nak selesaikan pemberian tanah disebabkan ade pihak yang enggan bekerjasama . sedangkan rumah di atas tanah tersebut semakin uzur .

  37. SALAM 1 MALAYSIA BAGAIMANA CARA MEMOHON RUMAH PRIMA ? SILA BANTU KAMI SAYA PERLUKAN RUMAH DEKAT SELANGOR

  38. goury sundram says:

    salam 1Malaysia buat semua.Saya juga ingin meyertai Program Pr1ma. Saya tidak memiliki apa jua hartanah dan saya masih menyewa sehingga kini.Bagaimanakah caranya untuk saya memohon?Di harap ada yang sudi manbantu.Sekian Terima Kasih.

  39. goury sundram says:

    salam 1Malaysia buat semua.Saya juga ingin meyertai Program Pr1ma. Saya tidak memiliki apa jua hartanah dan saya masih menyewa sehingga kini.Bagaimanakah caranya untuk saya memohon?.Sekian Terima Kasih.

  40. salam,macam mana nak mohon rumah 1 malaysia,tolong bagi info,terima ksh

  41. Leelamanirasu says:

    Macan mane kalau I seorang jer kerja kat family I dengan gaji rendah , adakah saya layak untuk dapat rumah satu Malaysia ? Coz I really need house to live .

  42. Assalamualaikum? saya ingin bertanya bagi suami isteri yang mempunyai pendapatan 1500 boleh ke mohon?

  43. Mohd shaifulnizam.bin.mohd hanafi says:

    Saya ingin memiliki rumah PR1MA ….

  44. How to apply for PR1MA? Where can get the form?

  45. sy dh lame nk beli rumah..tp harga sgt memeningkan..harap pr1ma dpt mmbantu..

  46. Noor aini bt Azwan says:

    Buat pengetahuan pihak tuan/puan..saya sudah daftar online untuk PRima1.tetapi lepas tekan butang aktif dalam email..paparan tidak aktif dipaparkan.tetapi da satu msej ckap sudah aktif..so no.akaun pon xda.camna saya nak log in Prima.?

  47. Siti rohana says:

    Mcm mana nak apply rumah prima

  48. macam mana memohon satu malaysia rumah ?

  49. I sudah daftar utk pr1ma tapi kod laluan saya tidak cukup 6 digit oleh yg demikian saya tidak dapat daftar,.Saya tidak dpt daftar kali kedua. Tlg bantu saya.

  50. nasli bin borhan says:

    Saya pun nk beli rumah pertama dgn harga berpatutan

  51. Saya sedang mengisi borang pr1ma sudah compete isi , hantar fail – no 3 bahaian anak masih warna kuning. Suruh check semula tapi semua dh
    Complete cuma nama anak, ic, tarikh lahir, masih belajar, save. Tkan + kalo nk tambah nama anakkan. Byk kali dh check rasanya x de yg tinggal. Tolong sya mcmane nak sattlekan. Pening ni asyik fail je

  52. bole sy taw tak?? mcm mne nk apply rumah pr!ma nie?? ade sesape bole bantu??

  53. boleh x mohon selain dari online.. dan dimanakah nak dapatkan borang tersebut..

  54. good evening..bagaimana nak continue fill up borang prima 1 malaysia.sebab i tak ade no cukai LHDN.

  55. ashidah bt Daud says:

    Saya ibu tunggal, ingin membeli rumah prima 1. Namun umur saya 53th, dengan 2 orang anak yang masih belajar.
    1. Apakah kelayakan sebenar untuk membeli rumah prima 1?.
    2. Pendapatan yang di benarkan ialah adalah 2,500 ke 7,500. Tolong jelaskan sama ada pendapatan bersih atau kasar (basic salary)

  56. rasyidah bt samsul says:

    salam.. macam mana nak dapatkan borg 1 prima?

  57. Mohd.aidil bin Omar says:

    Saya ingin memiliki rumah prima 1malaysia juga..kerana mampu di miliki dengan pendapatan Saya sebagai penjawat awam…harap dapat ditunaikan permohonan Saya ini..terima kasih.

  58. napa susah sangat nak minta rumah prima ni,saya dah isi melalui online tapi tak boleh masuk….tolong beri keterangan sikit….munkin saya tak faham.

  59. Boleh ke hantar lebih dari 1 permohonan dan boleh bagi saya contact no untuk rujukan,terima kasih.

  60. saya ingin dapatkan rumah

  61. Umairah Binti Kassim says:

    Saya betul-betul memerlukan rumah di Kuala Lumpur ini..
    Boleh saya tahu cara untuk mendapatkan borang prima 1malaysia?

  62. M.RAVI CHANDRAN A/L VANGATARU says:

    selama 10tahun saya tinggal rumah sewa gaji saya sebulan RM 1500 isteri saya RM 1500 bolekah saya dapat rumah PR1MA

  63. Saya pun seperti anda ingin mempunyai rumah sendiri.Bagaimana hendak memohon PR1MA .

  64. Mcm mna sy nk dptkn borang

  65. rohaida binti hozlan says:

    Xkn gaji bwh rm1.5 xlayak mohon rumah kot?itu sbnarnya kasi org kaya j beli rumah.kami yg brgaji rendahni cmne?dgn xde kelulusan gj kmi plg tggi pn rm1.3 je.tlg prihatin kmi yg brgaji rendahni.ni bru btl org miskin.bkn yg brgj tggi diberi perhatian

  66. UJI BT MAJID says:

    kami nak mohon

  67. saya n suami dah menyewa flat rumah kedai slma 13th,kmi ingin mpunyai rumah sendiri tnpa menyewa dsbuah bilik kecil brsma 2 ank yg sdg meningkat remaja ttpi gaji suami hnya rm2000 kmi tak mempunyai hartnah.kmi ingin memohon rumah pr1ma di bintulu swk krna kmi menyewa d bintulu.harap permintan kami dpt d pertimbangkan.agar keluarga kmi dpt hidup dg selesa.

  68. rohaida binti hozlan says:

    Gaji sy sbyk rm1300 xlayak k mohon?sy sorg ibu tunggal ank 3

  69. Nur Aini Nancy Abdullah says:

    Saya memohon PR1M.Dalam usia sekarang saya belum memiliki rumah.Harap dapat memiliki projek kerajaan PR1M.Sekian terima kasih

  70. NOR HAYATIE BINTI ARIFFIN says:

    SAYA IBU YANG BEKERJA TAPI SAMPAI SEKARANG BELUM MEMILIKI RUMAH KERANA GAJI SAYA TIDAK SMP RM1500,,,TOLONGLAH SYA MCM MNA UTK MEMILIKI RUMAH PRIMA NI,,,,

  71. dah daftar tapi tiaada jawapan macam maner nak check..

  72. AZHAR BIN OTHMAN says:

    salam 1malaysia, saya amat berminat memohon rumah 1Malaysia yg disarankan oleh PM kita, pendapatan saya sekeluarga tidak seberapa tapi amat memerlukan rumah ini untuk keselesaan keluarga. masa depan saya adalah masa depan anak-anak saya…. sekian…

  73. thanabalan a/l partiban says:

    sy nak rumah teras yg murah

  74. Haslina binti Hasban says:

    Puas saya mencari rumah tapi sampai sekarang saya masih tidak menemui.kadang2 rasa macam putus asa.saya amat berharap dengan mencuba cara ini apa salahya.tolonglah saya bagaimana untuk mendapatkan perumahan prima ini?

  75. good morning sir / madam.please let me know where i get this form? thank you

  76. How to apply? Where to ask the form?

  77. Facebook Nur Asyurah says:

    Bagamana nak buat permohonan rumah ini?

  78. kami ingin mohon utk beli rumah ni.harap-haraplah permohonan kami nanti diterima..kerajaan memang best….

  79. fazizal bin fakhruddin says:

    saya sudah 5thn sewa rumah di shah alam.dan saya berkerja di shah alam saya ingin rumah sendiri. tertapi rumah di shah alam ini harga nya telalu tinggi buat saya.munkin saya boleh dapat rumah berdekatan shah alam boleh bantu saya..
    saya sudah berkeluarga.

  80. Selamat tengahari,macam mane nak mohon rumah sebab saya tidak berkerja hanya suami berkerja gaji rm2500 harap dapat memiliki rumah prima serta selesa diduduki.

  81. Muhamad Rosli Bin Kashedeli says:

    Salam 1malaysia,semoga permohonan ini dapat memberi manafaat pada semua rakyat malaysia.bagaimana nak mohon borang permohonan?

  82. Salam 1 Malaysia..macam mana mahu memohon rumah prima di bintulu.saya betul2 memerlukan rumah..tolonglah..

  83. saya meharap mendapat mohon rumah 1 malaysia

  84. Plz let me know how want to apply???

  85. Salam 1 mlysia..mcm mana nak mohon,borang mana dapat?

  86. assalamualaikum mcm mana nak dapatkan ID pengguna?

  87. Noor aini bt Azwan says:

    Salam.buat pengetahuan pihak prima.saya sudah isi n summit all document n i want to know when i can get my result about the house.Plz…

  88. fariza bt abd majid says:

    saya ingin memohon rumah prima kerana sehingga sekarang saya masih meyewa,saya juga sudah mempunyai 2orang anak yang masih kecil.saya ingin mereka hidup selesa di rumah sendiri.suami saya juga susah untuk mencari rumah kerana dia bekerja di singapura dan tidak mempunyai penyata pendapatan serta pendapatannya juga tidak tetap.oleh sebab itulah saya mengalami kesulitan untuk memohon pinjaman daripada pihak bank.
    Tolong beritahu saya cara untuk memohon rumah prima ini.

  89. Saya sudah mempunyai sebuah rumah apartment. Dengan adanya program rumah rakyat 1 Malaysia (PR1MA), saya ingin memiliki rumah teres untuk keselesaan keluarga saya.Adakah saya layak? Macam mana saya nak apply.tq

  90. KANIMALAR A\P SUKMARAN says:

    SAYA NAK DAFTAR RUMAH 1 MALAYSIA DI KEPONG KAT MANA

  91. ching kim chun says:

    i need one malaysia house for my family cause i don’t have money to pay for high uang kopi to buy a house.my wife is foreigner,can not work, my job not stable,sometime got sometime dun have. no work no money.where got extra money buy expensive house ? now stay at brother house 3 person in one small room. is already not enough.please help me out of this.thank you very much.

  92. danny casddy says:

    bagaimana caranya saya untuk memohon rumah 1malysia..??saya sgat perlukan untuk saya dan keselesaan kluarga saya..harap pihak tuan/puan mbantu saya..trima kasih..

  93. ROSLEE BIN EDRUS says:

    tolong saya mcm mne nk apply pr1ma ? syarat2 and kelayakan, t kasih…

  94. boleh tlng daftarkan saya dlm pengurusan rumah mampu milik ni sebab saya amat perlukan rumah utk keluarga saya.skrng kami tnggal di cautes tempat keja.

  95. safian cheros says:

    Follow link ini untuk pendaftaran rumah PRIMA
    http://www.pr1ma.my/howtoapply.html

  96. KTHANALECTHUMY AP KALIMUTHU says:

    hi..i want apply RUMAH SATU MALAYSIA,but i don’t know what the correct link to apply its,kindly help me how to register by online? thanks to PM.

  97. salam..sy nak dpatkn rumah 1 malaysia..mcm mana nk dapatkan borg 0r mcm mne cara nk memohon ye..

  98. As’kum saya mermelukn sgt rumah tolong la saya..bagai mane care nya saya boleh memohon dan secepat mukin boleh mndapat rumah untuk keluarga saya..

  99. LogaDharseene a/p Nagaratnam says:

    I NEED THIS HOUSE FOR MY FAMILY

  100. Saya nak cari rumah yang murah..pendapat saya xbanyak…
    Saya harap saya dapat bantuan 1malaysia boleh menolong saya dan suami
    Saya….bagai mana boleh dapat borong itu…
    Saya harap kerajaan akan tolong masalah saya ini…
    Terima kasih 1malaysia….

  101. saya nak isi borang permohonan tp i/c sy dah digunakan…macam mane ek???

  102. assalamualaikum…..
    saya dr kuching sarawak..
    saya dan suami ingin memohon rumah PR1MA yang mampu milik..gaji suami 900 anak 1 masih kecil, layak kah orang miskin macam kami memohon,saya nk keluarga saya ada selesa rumah sendiri dari sewa rumah mahal. tolong….lah kami tuan/puan….kamek merayu dengan kitak…..

  103. mielazamila says:

    Bagaimanakah cara untuk memohon untuk mendapat kan rumah pr1ma ?
    sedang kan gaji saya baru 1000 .

  104. hidayah rose's says:

    semua post d atas sy bace sngat2 perlu kan rumah,,,, bgtu lah jg dgn sy harap2 pihak kerajaan prima bg lah peluang pada kami yg memerlukan nya………….

  105. apa itu kod negara??sy tak thu lah..mohon share pada siapa2 yang faham k..sb bla isi no hp,dia minta kod negara…sy tak thu kod negara itu…

  106. SITI NURBAYA says:

    sy ingin membeli rumah 1 malaysia.

  107. Sudah empat tahun berkahwin..masih belum memiliki rumah sendiri.rumah di miri dan bintulu sangat mahal..kami terpaksa hidup menumpang..kalau nak tunggu sampai bila?harga rumah makin meningkat mendadak..belanja rumahtangga semakin meningkat..rumah teres setingkat mencecah 400 ribu..tolonglah rakyat sarawak ni..takkan nak merempat di negara sendiri..nak memohon benda macam ni pun susah sangat.

  108. norzalinah bt ismail says:

    saya pernah memohon rumah pprt tapi sampai sekarang anak 2masih tidak ada jawapan saya impian saya mahu dapatkan rumah untuk kami sekeluarga ,sekarang masih menyewa rm400 sebulan.

  109. mcmn nk isi borang melalui online?boleh tunjukkan caranye…

  110. MUHAMMAD ALDOUS BIN TARANG says:

    Saya telah memohon PR1MA. Kenapa sampai sekarang tiada jawapan.?

  111. slam 1malaysia..cm mna cra nk mohon perumahan prima

  112. Saya apply rumah pr1ma 1 malaysia …

  113. MOHD SALMAN BIN MOHAMMED says:

    MCM MNE NAK MOHON RUMAH

  114. Lisa haikal lopez says:

    Saya seorg ibu tunggal mpnyai anak 1org..sya ingin mmohon prima rumah tp saya xada mpnyai keja tetap..jd camana ya…saya harap ingin dpt rumah.

  115. Mahani Bte Abdul Hamid says:

    Sya msih meyewa d kwasan kl.saya teringin sngat nk memiliki rumah sndri tetapi x tau cra nk apply rumah pr1ma ni.bleh tlong bg tunjuk ajar agar memudahkn sya memiliki rumah.

    Trima ksih di atas kejasama dr pihak tuan/puan….

  116. Kalau ikutkan syarat yang diatas, macam saya yang gaji bawah rm2000 ni langsung tak dapat beli rumah PRIMA 1 MALAYASIA NI LAH? Terpaksa menyewa sampai tua lah kalau ikutkan syarat tersebut.

  117. Sya da dftar blan lpas mcam mne nk tau bla akn llus

  118. sathian a/l balakrishnan says:

    tolongla saya!!saya nak 1 malaysia rumah.sampai nyawa saya tak lupe????

  119. rumah prima ni berbentuk mcm mana ek, rumah flat ke,tmn ke.. area kedah dah ada ke belum.. keluasan brp sqf..

  120. hi, saya seorang suami yg mempunyai 2orang anak dan isteri,saya berumur 52 tahun,tapi saya blm dapat memiliki rumah sendiri sebab saya tiada kerja tetap,saya sangat ingin memiliki rumah sendiri,semoga pihak2 yg perihatin dgn warga miskin dapat membatu saya untuk meliki rumah ppr,terimakasih

  121. Indera Raman says:

    Saya seorang ibu tunggal dan ingin untuk memiliki rumah 1 malaysia. Saya mempunyai seorang anak berumur 15 tahun. Saya bekerja di sebuah syarikat swasta.Bagaimana saya boleh memohon.Tolong nasihat.

  122. bagai mana ingin memohon skim rumah pertamaku? saya berkerja di sektor penjawat awam

  123. meenachy selvaraj says:

    Hope to own a new house by purchasing affordable house which goverment offer at reasonable price. How to do the registration and where does the project office location. Desprate.

  124. CHIN MENG HAN says:

    saya seorang berkerja gaji yang rendah, sekarang sewa bilik yang kecil,boleh bagaimana saya boleh memohon. help me thanks .

  125. cheong sook leng says:

    i m a single mother with 1 kids, my job nt stable , now i stay rent small room ,already nt enough money can buy , and i need to fill up the form , how can i get ,pls help me thanks .

  126. sisurosmani bt kadir @ deraman says:

    suami sy bkeja disingapura..gaji bwh 3 ribu..sy x bkeja..anak 2..sy ingin memohon rumah 1m…sy memerlukn rumah..skg sz meyewa…

  127. Assalammualaikum..kenapa sya mohon secara online tak pernah dapat?? Dah banyak kali saya dafta..tapi tak dapat2 jawapan..tempoh 14 hari dh tamat,tapi tak dapat2 jawapan..mohon pihak berkenaan ambik la tidakan segera..terima kasih..

  128. saya tinggal di butterworth …rumah prima 1 malaysia di butterworth di kawasan mna ye???tolong bgtw saya ye…??

    rumah prima di butterworth sedang di bina or baru dlm perancangan??

  129. saya da daftar ..tp saya daftar kt 018..pastu saya tukar no hp..cmne ea nk tau selain menerima msg

  130. saya dah mendaftar tapi untuk aktifkan akaun, saya diminta masukkan password. dimana saya boleh dapatkan password ini? melalui emel, saya hanya dibekalkan user ID sahaja..mohon bantuan

  131. mcm mna pula klau gaji di bwah 2,500

  132. derimar bt derman says:

    mcm mana nak dpt borang?saya teringin nak duduk rumah sendiri..

  133. Knapa org yg bpendapatan tggi cpat mndpt apa yg mrka mohon..sedgkan org yg brpndapatan rndh agk sukar..bukan kh shrusnya kta lbh kn kpd mrka yg memerlukan…
    JADI BGAIMNA KH DAN BLA KH SYA AKN MNDPTKAN BANTUAN RUMAH????SY PUN TRINGIN NK MNDPTKAN DAN DUDUK DI RUMAH SENDIRI..ADA SESIAPA DPT BANTU X????
    SYA SUDAH LMA MNYEWA DAN SEWA RUMAH SMKIN MAHAL ..TRPKSA PINDAH UTK MNCRI RUMAH YG LBH MURAH…JGN JADIKAN ORG YG MISKIN TRUS MISKIN..ORG YG KAYA SMAKIN KAYA..

  134. RAMAYEE A/P KAMMAM says:

    SAYA ADALAH SEORANG IBU TUNGGAL.ANAK SAYA 4 ORANG SEDANG BELAJAR. SAYA TANGGUNG SEMUA [ANAK SEKOLAH,SEWA RUMAH,BIL AIR, ELEKTRIK,] DENGAN ITU SAYA MINTA TOLONG UNTUK MENDAPATKAN PERTOLONGAN.

  135. saya nak mohon rumah bagaimana cara dan belah ipoh.10q

  136. Bagaimana memohon rumah prima 1 m’sia? I dont own any house in m’sia even I’m 41 yrs old.
    Pls Tolong! Tolong! I need a home to stay,

  137. saya anggota kerajaan layak kah memohon gaji kasar 2335.50 seisi rumah

  138. kalaivani vellayan says:

    SSaya memerlukan rumah ini untuk anak-anak saya demi masa depan mereka. sayani sangat membeli rumah teres

  139. Umur dah 30.umah x da lg. Keja Kat pahang. Bleh mohon ke?

  140. umur saya 29 tahun mempunyai dua orang anak dan masih tidak mempunyai rumah..saya sudah menghantar borang ke on9 prima tetapi saya tidak mendapat email pengaktifan..bila nak isi borang cuma di tulis pemohonan telah wujud tapi saya x menjumpai email dr prima..tolong saya admin..

  141. selain daftar online ..cara altenati lain ada tak? seperti borang daftar… dan dimanakah boleh saya dapati di negeri pulau pinang?

Write a Comment