.
.
.
.
.

73 Comments Already

  1. cm mna nak kkosongan ini…?

  2. Jawatan kosong pap

  3. dah bayak kali reply kerja kerajaan tapi tak dapat gak..

  4. nak cuba kerja degan kerajaan

  5. Sent application to kpm ,in general assistant Job Application office PAP

  6. I’m willing to put my full effort on my new job. I’m best in what i do and i want my work to be the best also. Your company will never regret by employing me as your worker.

  7. i can do work office,,,i can speak language english

  8. Harap maklum sekiraye jawatan kerajaan ada kosong sya mintak jasa baik anda terima kasih…..

  9. Salam sy nk tnye sape dh dpt pngilan temuduge jwatan ni, nape dlm ni nk semak keputusan pngilan tmuduga selepas 16 september..tp sy dh dpt surat pngilan awal

  10. sy dpt surat 10/9/2013 ni g temuduge…

  11. Sy dpt surat temuduga 5 hb sept ari tu…..dah pergi temuduga d putrajaya tp bile cek kat kkm online dia tulis tidak berjaya ke sesi temuduga. Pelik la…camne tu,

  12. Hm..kecewa rse bile ade yg dh dpt surat panggiln awl..sedangkn kt web gtau 13 hb 9 br check..mne satu yg btol..

  13. macam mane nak cek??

  14. dah cuba cek tapi naper tak boleh ni….help…

  15. kenapa saya tak dpt surat lagi?sedangkan saya baca komen semua org ada dah dpat dan ada yg dah pergi temuduga,saya check dlm internet yg nama sy tak dpat.mcam mana tu?kalau saya dapat tmuduga dan terlepas pergi tmuduga disebabkan surat tak sampai macam mana?

  16. mcm mane nak chek ni….sy x faham apa maksud id pengguna

  17. Masukan ic dan paswod..tp tak bleh

  18. Cam ne nk check status berjaya dipangil temuduga atau x…da yg boleh bantu

  19. saya xdapt srat,dlm pap ckp 16/9,nape bka id xleh ni

  20. haloo..nak tnya bh ni,bila kptsan utk PAP ni kluar?? bulih sapa2 bgtau ka?? please…..

  21. ..sy sdh pun bertugas sbg PAP ni dh msuk 4tahun klu nk kira 2013 ni..cuma ingin membantu pada saudara n saudari…bila cek kat online mmg ssh nk tembus coz bnyk yg update info xbtul,harap korang dpt brsabar yea,dan lg 1 spp xpna mnguruskan pengambilan PAP..hnya SPA dan BPSM shj yg mnguruskan pengambilan jwtan PAP ni,harap maklum yea…sy pun sblum di panggil temuduga n dpt surat tu hampir 5bulan sy tggu jwpn n surat panggilan temuduga tu,dh temuduga hampir 3bulan juga bru sy dpt surat twran lapor diri bertugas..ALHAMDULILLAH berkat kesabaran itu berbalas..yg penting korang usaha jew yea,mudah2an rezeki itu milik kalian pd 1ari nti,AMIN…

  22. SAJA PAP ( KPM ) PENGAMBILAN SPP….

  23. Panel hr tu ckp kptusan kuar 17okt ni..mudah-mudahan dpt..sblm ni cek kt web dia tulis x layak..katanya x update lg kn..ni sy br cek kua nm n ic,tulis anda gagal dlm tapisan untuk di panggil temuduga..muskil gk ni..ade 2nd temuduga ke?tolong sy..spe blh bg penjelasan..

  24. mmm tggu je la keputusan kalau ada rezeki tk kemana

  25. Untuk bahagian sarawak bila result keluar yek? Kami interview pada 20 hari bulan september yang lalu… Mohon ada yang tahu boleh comment. Thanks…

  26. kata 17 okt kluar dh result tbw?takda pun……jgn tlalu pcya khbr angin,maybe result keluar bln dpan.

  27. I have some time check the results of their interviews but the system has not been updated yet. always only mention unhappy informed that sir / madam fail in screening for the interview. I have already got an interview call letter and attended the interview.

  28. Result dah kuar la… Dapat calon simpanan… Tapi semak kawan yang lain semua calon simpanan…Sistem tue ok Ke x? Macam musykil pun ada la.. Sebab budak yang sama interview hari tue ada diploma and panel cakap x leh nak tolong dia…. Knpa lak nama dia ada dalam calon simpanan…. Sesiapa tau leh jelaskan x?

  29. Keputusan temuduga da blh cek..sy terpilih sbgi calon simpnan.

  30. Saya n kongsi info utk sesiapa yg sudah interview result sudah keluar. Saya sudah pun semak. Alhamdulilah saya dapat tapi saya calon simpanan. Utk sesiapa yg dpt adakah kena lapor diri terus sebab saya n tahu info yg tepat. Sebab saya hanya tahu result gagal dgn calon simpanan.

  31. suami sy lulus temuduga kat jb hari tu..31/10/2013 ni kene pegi taklimat di putrajaya dan surat penempatan akan diberi masa tu..

    • Alhamdulillah akak suami berjaya… Saya pulak cuma status calon simpanan jak.. Sedih gak nie…

      • saya pun calon simpanan sarawak,akan tetapi berkat kesabaran sy dan doa sy tlh termakbul oleh Tuhan akhirnya sy menerima sbuah msj dr JPN SARAWAK meminta agar sy melaporkan diri utk taklimat penempatan pd 31hb ini nanti.kpd calon simpanan yg lain hrp besabar semoga ada rezeki anda nanti.

      • Yen..kamu interview aritu kt mn? brp hb? sy pn dr sarawak. sy interview 10/09 di spp bdc stutong. tp calon simpnan je. bile kamu dpt msg dr jpn?

      • Yana semua yang dapat masage dari JPN adalah pada 24.10.2013 kalau x salah saye..

    • Alhamdulillah saya sudah berjaya and akan mengikuti taklimat di JPN sarawak pada 31.10.2013..Ada call unit penjawatan..mereka cakap web tue update x betul sangat… Syukur sangat2…

  32. keputusan web 2 betul or x,,,,semue dpt calon simpanan…brp kerat je dpt lapor diri….

    • Susah nak percaya web tue..Saya pun dapat masage dari JPN swk and trus call mereka untuk kepastiam..Btul kalau cek kat web tue semua calon simpanan..kalau sesiapa yang dapat masage or surat saya ucapkan tahniah..Insha allah kalau dah rezeki x kan kemana….

      • Tahniah pd yg da dpt msg dr jpn. Pd yg calon smpn tu..sama2 kita berdoa n berhrp rezeki berpihak pd kita jg..

      • yana. Time kami taklimat hari tue pegawai JPN ada mengatakan calon simpanan tidak akan dipanggil lagi. Sebab mereka akan buka pengambilan baru semua… Alhamdulillah saya dapat penempatan di daerah saya sendiri .. Rabu akan memulakan tugas baru..

      • klu calon simpanan x dipanggil n kene interviu lagi nty wat pe sah laku 1thn,,mengharap kan hati org je,,klu cam 2…

      • Ladiesz, tahniah untuk kitak…kitak taklimat ari ya dari semua zon dalam Sarawak ka? Thanx.

  33. Nath. .. Auk semua zon dalam sarawak. .. Alhamdulillah kmk dah pun bertugas sebagai Pap minghu lepas. .. Rezeki kita x tauk. ..

  34. ladiesz so confirm lh cdak xambik calon simpanan gik,coz kmk calon smpanan and xda trima msj dri cdak.sedih kmk dgr ktk mdh xda pngambilan gik untuk calon smpnan

  35. …sedih la.. saya pn calon simpanan result klua 17 oct … bile baca komen korang yg calon simpanan x lagi d panggil.. amat sedih bg kmi yg msih memegang status calon simpanan tp tdk mendapat message dr jpn…..

    hrp msih ada hrpan utk kmi.. kmi dh byk kali interview kerja gov nie,.

  36. suami saya calon simpanan PAP…entah bila dapat surat panggilan..
    adakah ada harapan walaupun selepas setahun berlalu…harap dapat panggil lagi calon simpanan untuk lapor diri…insya allah

  37. calon smpnn pap pantai timur tdk ad info ker..

  38. ada x kawan2 d trganu y dh dpt srt jwtn pap..kalau ad sila bgtau utk dkongsi..

  39. Saya dh banyak kali minta kerja dlm kerajaan satu pun xpanggil saya tak kisah kerja kat negeri mana pun tak apa asalkan saya dapat kerja.

Write a Comment

.
.
%d bloggers like this: