e-Pohon : Permohonan Jawatan Kosong Pembantu am Pejabat (PAP)

e-Pohon : Permohonan Jawatan Kosong Pembantu am Pejabat (PAP).  Untuk Rujukan. Semoga Perkongsian informasi, maklumat, makluman, pemberitahuan, laman web, sesawang, pautan, portal rasmi , panduan, bahan rujukan, sumber rujukan dalam post di blog Bumi Gemilang berguna dan dapat membantu para pengguna.

.
.

Sila Klik :

……………………………………………………………………….

Untuk mendapatkan segala Maklumat Terkini atau Updates blog Bumi Gemilang.

(1)  Follow / Like Bumi Gemilang Facebook Page.

(2)  Join / Sertai   2 Telegram Groups blog Bumi Gemilang.

(3)  Follow Twitter blog Bumi Gemilang.

(4)  Follow Google+ blog Bumi Gemilang.

………………………………………………………………………………….

.

83 Replies to “e-Pohon : Permohonan Jawatan Kosong Pembantu am Pejabat (PAP)”

  1. I’m willing to put my full effort on my new job. I’m best in what i do and i want my work to be the best also. Your company will never regret by employing me as your worker.

  2. Salam sy nk tnye sape dh dpt pngilan temuduge jwatan ni, nape dlm ni nk semak keputusan pngilan tmuduga selepas 16 september..tp sy dh dpt surat pngilan awal

      1. sy dah lps interviu…kat smk md khalid johor,,soalan die blh tahan gak,,semak on9 dpt or x 17/10 rasenye…klu semak skrg mmg akan kate kite x layak temuduga,,,maybe sistem blm update…

  3. Sy dpt surat temuduga 5 hb sept ari tu…..dah pergi temuduga d putrajaya tp bile cek kat kkm online dia tulis tidak berjaya ke sesi temuduga. Pelik la…camne tu,

  4. kenapa saya tak dpt surat lagi?sedangkan saya baca komen semua org ada dah dpat dan ada yg dah pergi temuduga,saya check dlm internet yg nama sy tak dpat.mcam mana tu?kalau saya dapat tmuduga dan terlepas pergi tmuduga disebabkan surat tak sampai macam mana?

  5. ..sy sdh pun bertugas sbg PAP ni dh msuk 4tahun klu nk kira 2013 ni..cuma ingin membantu pada saudara n saudari…bila cek kat online mmg ssh nk tembus coz bnyk yg update info xbtul,harap korang dpt brsabar yea,dan lg 1 spp xpna mnguruskan pengambilan PAP..hnya SPA dan BPSM shj yg mnguruskan pengambilan jwtan PAP ni,harap maklum yea…sy pun sblum di panggil temuduga n dpt surat tu hampir 5bulan sy tggu jwpn n surat panggilan temuduga tu,dh temuduga hampir 3bulan juga bru sy dpt surat twran lapor diri bertugas..ALHAMDULILLAH berkat kesabaran itu berbalas..yg penting korang usaha jew yea,mudah2an rezeki itu milik kalian pd 1ari nti,AMIN…

  6. Panel hr tu ckp kptusan kuar 17okt ni..mudah-mudahan dpt..sblm ni cek kt web dia tulis x layak..katanya x update lg kn..ni sy br cek kua nm n ic,tulis anda gagal dlm tapisan untuk di panggil temuduga..muskil gk ni..ade 2nd temuduga ke?tolong sy..spe blh bg penjelasan..

  7. Untuk bahagian sarawak bila result keluar yek? Kami interview pada 20 hari bulan september yang lalu… Mohon ada yang tahu boleh comment. Thanks…

  8. I have some time check the results of their interviews but the system has not been updated yet. always only mention unhappy informed that sir / madam fail in screening for the interview. I have already got an interview call letter and attended the interview.

  9. Result dah kuar la… Dapat calon simpanan… Tapi semak kawan yang lain semua calon simpanan…Sistem tue ok Ke x? Macam musykil pun ada la.. Sebab budak yang sama interview hari tue ada diploma and panel cakap x leh nak tolong dia…. Knpa lak nama dia ada dalam calon simpanan…. Sesiapa tau leh jelaskan x?

  10. Saya n kongsi info utk sesiapa yg sudah interview result sudah keluar. Saya sudah pun semak. Alhamdulilah saya dapat tapi saya calon simpanan. Utk sesiapa yg dpt adakah kena lapor diri terus sebab saya n tahu info yg tepat. Sebab saya hanya tahu result gagal dgn calon simpanan.

  11. suami sy lulus temuduga kat jb hari tu..31/10/2013 ni kene pegi taklimat di putrajaya dan surat penempatan akan diberi masa tu..

      1. saya pun calon simpanan sarawak,akan tetapi berkat kesabaran sy dan doa sy tlh termakbul oleh Tuhan akhirnya sy menerima sbuah msj dr JPN SARAWAK meminta agar sy melaporkan diri utk taklimat penempatan pd 31hb ini nanti.kpd calon simpanan yg lain hrp besabar semoga ada rezeki anda nanti.

      2. Yen..kamu interview aritu kt mn? brp hb? sy pn dr sarawak. sy interview 10/09 di spp bdc stutong. tp calon simpnan je. bile kamu dpt msg dr jpn?

    1. Alhamdulillah saya sudah berjaya and akan mengikuti taklimat di JPN sarawak pada 31.10.2013..Ada call unit penjawatan..mereka cakap web tue update x betul sangat… Syukur sangat2…

      1. yelah terkejut jugak cek kat web KPM tertulis saya calon simpanan. Pada 24/10/2013 petang saya dapat masage dari JPN. Untuk melapor diri pada 31.10.2013. Tue yang saya call untuk kepastian. Dan mereka kata web tue x betul. Hanya kepada sesiapa yang medapat masage jer yang telah berjaya didalam temuduga tue.

    1. Susah nak percaya web tue..Saya pun dapat masage dari JPN swk and trus call mereka untuk kepastiam..Btul kalau cek kat web tue semua calon simpanan..kalau sesiapa yang dapat masage or surat saya ucapkan tahniah..Insha allah kalau dah rezeki x kan kemana….

      1. yana. Time kami taklimat hari tue pegawai JPN ada mengatakan calon simpanan tidak akan dipanggil lagi. Sebab mereka akan buka pengambilan baru semua… Alhamdulillah saya dapat penempatan di daerah saya sendiri .. Rabu akan memulakan tugas baru..

        1. Ladiez.. sy tlh mndpt srt twran jwtan pem. operasi gred n11.. Dlnya pap gred n1..nk tny.. Adakah
          penemptan kta mengikut surat tawaran yg dberi atau akn dberitahu ms taklimat nnt.. tkasih

  12. Nath. .. Auk semua zon dalam sarawak. .. Alhamdulillah kmk dah pun bertugas sebagai Pap minghu lepas. .. Rezeki kita x tauk. ..

  13. ladiesz so confirm lh cdak xambik calon simpanan gik,coz kmk calon smpanan and xda trima msj dri cdak.sedih kmk dgr ktk mdh xda pngambilan gik untuk calon smpnan

  14. …sedih la.. saya pn calon simpanan result klua 17 oct … bile baca komen korang yg calon simpanan x lagi d panggil.. amat sedih bg kmi yg msih memegang status calon simpanan tp tdk mendapat message dr jpn…..

    hrp msih ada hrpan utk kmi.. kmi dh byk kali interview kerja gov nie,.

  15. suami saya calon simpanan PAP…entah bila dapat surat panggilan..
    adakah ada harapan walaupun selepas setahun berlalu…harap dapat panggil lagi calon simpanan untuk lapor diri…insya allah

  16. Saya dh banyak kali minta kerja dlm kerajaan satu pun xpanggil saya tak kisah kerja kat negeri mana pun tak apa asalkan saya dapat kerja.

  17. Alhamdulillah ada yang calon simpanan telah di panggil melapor diri pada bulan jun dan terbaru pada september ini … Sekali lagi tahniah saya ucapkan pada sesiapa yang berjaya.. Ini untuk zon sarawak…Mana tahu nanti kita sama2 mengikuti kursus transformasi minda … Saya adalah lantikan bulan november tahun lalu … Insha allah kalau dah rezeki tak akan kemana .. Cuma kita tak pasti lambat ke cepat rezeki itu sampai kepada kita …

    1. alhamdulillah sy juga calon simpanan tapi telah dipanggil utk sesi taklimat lapor diri di JPN sarawak pada 04/09/14..

        1. Saya nk tny pd yg da dpt surat twaran.. Area swrk.. adakh penempatan yg dtulis pd surat itu adalh penemptan yg tlh dtetapkn utk kta..

      1. Alhamdulillah tahniah saya ucapkan… Mesti akan ada rasa gementar untuk menerima penempatan pertama nanti … Saya sudah merasainya …

    1. Sekarang dah x pap lagi..Dah dinaikkan ke PO (Pembantu Operasi N11) … Boleh mengisi kekosongan di SPP ye …

Write a Comment