Koleksi Contoh Karangan Bahasa Melayu UPSR / Sekolah Rendah

Koleksi Contoh Karangan Bahasa Melayu UPSR / Sekolah Rendah. Ujian Pentaksiran Sekolah Rendah.  Untuk rujukan. Semoga perkongsian bahan-bahan rujukan, panduan, bahan pembelajaran dan pengajaran, contoh-contoh karangan, sumber rujukan UPSR (Ujian Pentaksiran Sekolah Rendah), sekolah rendah dalam post di blog Bumi Gemilang berguna dan dapat membantu para pelajar dan pengguna.  

.
.

Sila Klik :

.

Juga Klik :

………………………………………………………………………

Untuk mendapatkan segala Maklumat Terkini atau Updates blog Bumi Gemilang.

(1)  Follow / Like Bumi Gemilang Facebook Page.

(2)  Join / Sertai   2 Telegram Groups blog Bumi Gemilang.

(3)  Follow Twitter blog Bumi Gemilang.

(4)  Follow Google+ blog Bumi Gemilang.

…………………………………………………………………………………..

Untuk Rujukan UPSR dan Tahun 6  (Soalan Peperiksaan, Nota, Jawapan, Latihan…) :.

………………………………………………………………………………..

.

Terima Kasih kerana membaca post ini.

Sila baca Post-Post mengikut SUBJEK dan KATEGORI

.

(3)  Follow Twitter blog Bumi Gemilang.

(4)  Follow Google+ blog Bumi Gemilang.

………………………………………………………………………………….

133 Replies to “Koleksi Contoh Karangan Bahasa Melayu UPSR / Sekolah Rendah”

  1. Saya berharap semua kawan2 saya yang masuk ke laman web ini mendoakan saya agar saya akan mendapat ‘5A’ dalam peperiksaan UPSR….Amin…….

  2. saya nak dapat 5a upsr… saya nak banggakan keluarga saya doakan saya kawan2.. nanti saya doakan kawan juga supaya mendapat 5a dalam upsr.. sayang upsr

  3. Saya Ingin mendapat 5A dalam UPSR saya akan belajar bersungguh-sungguh untuk mendapat 5A dalam UPSR insyaallah ( Amin )

  4. saya ingin mendapat 5a upsr saya akan belajar bersungguh sugguh untuk mendapat 5a dalam upsr insyaallah…………………………………………………………………………….#aka tiang lampu (anies)

  5. saya ingin mendapat 5A dalam UPSR dan saya ingin masuk ke sekolah asrama penuh

    insyaallah………… > <
    v

  6. UPSR
    SAYA memang takut saya tahu ibu bapa saya harapkan saya mendapat 5a tapi saya tidak yakin dengan contoh karangan ini saya dah mula yakin and tolong doakan saya supaya mendapat 5a UPSR amin

  7. Assalamu’alaikum…Saya nak dapat 5A’s UPSR ni…Mmng giler berdebar..Lebih kurang lagi 2 minggu je nak exam..In Sha Allah..Saya doakan kejayaan awak semua..Sekian.

  8. Saya nak belajar sungguh2 sbab blajar je lh harta yg keluarga saya Ade… saya keaian kat ibu saya skit ayah saya petang pagi… menoreh Getah.. petang.. buat rumah mlam. Msak jaga adik sya so sya nk buktikan bahawa sya boleh bust.

  9. Semua orang doa akan saya , supaya dapat 6a dalam upsr tahun depan aminnnnn.Semua orang doa akan saya, supaya dapat 8a dalam upkk. ^_^

Write a Comment