Koleksi Soalan Percubaan UPSR Negeri-Negeri 2011 (Kedah, Kelantan, Melaka, Pahang, Perak, Pulau Pinang, Sabah, Sarawak, Terengganu) / 2011 UPSR Trial Examination Papers []

.
.

Koleksi Soalan Percubaan UPSR Negeri-Negeri 2011 (Kedah, Kelantan, Melaka, Pahang, Perak, Pulau Pinang, Sabah, Sarawak, Terengganu) / 2011 UPSR Trial Examination Papers

Sila Klik :

Kedah

Kelantan

Melaka

Pahang

Perak

Pulau Pinang

Sabah

Sarawak

Terengganu


………………………………………………………………………………………………..

Untuk Rujukan UPSR (Soalan Peperiksaan, Nota, Jawapan, Latihan…)

 ………………………………………………………………………………………………..

Untuk Kertas Soalan Peperiksaan UPSR & Latihan yang lain, sila klik :

http://www.bumigemilang.com/?cat=47

…………………………………………………………………………………..……….…..….

138 thoughts on “Koleksi Soalan Percubaan UPSR Negeri-Negeri 2011 (Kedah, Kelantan, Melaka, Pahang, Perak, Pulau Pinang, Sabah, Sarawak, Terengganu) / 2011 UPSR Trial Examination Papers []

  1. nape soalan sains trial selangor tak ade…plssss saya nak.

  2. tima kasih….skarang saye da bley check jawapan saya dulu sbelum cikgu sk0la bgi kertas nye,,,,,

  3. tq..sbb bagi saya tengok kertas upsr ni,,,

  4. bloh la.. download !

  5. nape x de jwpn utk science section b perak??

  6. Terbaekkkkkkkkkk ! Btw , Thnks ..

  7. camner nak bukak ni tlong ajar…

  8. CANE NK TNGK JWPAN LPAS BUAT…….
    X TAU JWPAN TU BTUL ATAU SALAH, XDE JWPAN

  9. tima kasih laman web ‘bumi gemilang’ …..dgn ni sya blh score mark yg tiggi

  10. i want to ask have any 2011 SJKC trail exam paper??

  11. best jugak website ni aku boleh belajar dengan baik

  12. hrp2 dpt 5A dlm upsr nie..

  13. hai,,,name saya haris bin sood,,,slamat berkenalan……

  14. hish,knp saye x blh buka soalan percubaan upsr negeri johor niiii.Ada sesiapa yg blh tolong ajar saye bukak benda ni taaak…

  15. ADE X JWPN UTK SOALAN MELAKA SAINS PERCUBAAN UPSR?ADE X SESAPE YG SKOLA KT MELAKA?PLEASEEE!!!!

  16. ye!!!!!!!!!!!!LASTWEEK I’VE GOT 5A………I’M LUCKY

  17. Thanks….
    Bumi Gemilang
    Percubaan I get 5A’S

  18. kalau saye tak nak download jawapan tapi saye nak tgk je , bley tak ? kenape saye download die tak boleh ?

  19. sapew adew jwapan peperiksaan percubaan terengganu…plis…help me…

  20. muhamad zahin says:

    nape aku clik keluar (Adf.ly)tolong aku

  21. TLG BERITAHU APA SOALAN NEGERI SELANGOR BAHASA SAIN N BM PLEZZZZZ SAPE2 YG SKOLAH KAT SELANGOR I’M BEGGING U! / SAYA MERAYU!

  22. tlg beritahu soalan apa bahasa bm n sn negeri selangor saya merayu!

  23. kenape yg selangor punyer tiada jawapan ……… why ? tell me …

  24. tak boleh buat terus tanpa download kah????????????

  25. sapa ada soalan negeri terengganu dgn jawapannya sekali.please tell me.pleaseeeee

  26. Thanks a lot…..

  27. ello,ada sesiapa yg blh bagi tau I jwpn maths negeri johor punya x.ada sesapa kat sini org johor x.pleeeees….. .

  28. slam……………. 1. bagaimanakah nak bka ujian majlis guru besar ngri kedah 2011 ???? plzzzzzzzzzzz tll me

  29. boleh upload soalan percubaan kelantan bagi semua subjek . thank you

    • Mana nak cari klantan punyaa ? Please help mee :) . Spaa tau , Tolong hantar massage kat sayaa Di dalam Faebook. Shaziah Domo .

  30. Thanks Bumi Gemilang sebab soalan sama dengan percuban kali ini.Dan dapat skor 5A.

    • tahniah atas kejayaan mendapat 5a tetapi……………. benarkah dapat 5a?????????????????????????????????????????????????????????????????????? tak boleh percaya ni..

  31. syukri bijak says:

    apesal math upsr perak x der jawapan????i want the answer!!!!!plllllzzzzz!!!!!!

  32. cm ne nak buka soalan terengganu???? ade sape boleh tolong?????

  33. Cikgu Letchumanan says:

    TIPS HOW TO OPEN.

    Click any paper on above their, then new webpage will open on your browser. On that webpage you will see the time second running and wait until the time second running finish.And then, you will be see ‘SKIP AD >’, click on ‘SKIP AD >’ and then another new page will open. On that webpage you will be see this sentence ‘Click here to start download from MediaFire..’ and click on.

    TQ…

  34. bleh tgk soalan dri negeri lain….best la…

  35. apalah hampa…………… tak ada kertas percubaan sains selangor pun perkara remeh pun tak ada ……..

  36. thanks, bumigemilang. u have helped me alot.please try to get more papersand also the anwsers for all.PLEEEEEEEEEASE. ALL THE BEST IN THE COMING UPSR TO ALL STD 6 PUPILS.PREY FOR EACH OTHER.BYE…

  37. hoi i am from AS security system

  38. semoga mendapat 5a dalam upsr nanti

  39. nazurah ishamudeen says:

    kenapa soalan sabah x ada?

  40. nazurah ishamudeen says:

    bumi gemilang terbaik untuk murid2 thn 6

  41. muhammad ammar says:

    time kasih bumi gemilang!!!

  42. Saya tidak dapat melihat soalan-soalan di portal ini.Saya berharap saya dapat menjawab soalan ini.

  43. Nur Izzati SKDK says:

    thnx a lot !! now , my result is better than before ! i hope i will get 5A’s in UPSR on 13th of September 2011 ! =)

  44. best “nyer”

  45. doakanlah saya dapat 5a amin. .. -

  46. boy,upsr coming soon,dont play play ah. boy,faster finish your soup,get one more bowl for you,boy,dont go out,its already time ma!!!boy,dontsleep late,goodnight boy,boy,watch tv!!! ahh??!!! astro tutor tv loh!!!

  47. urmm ..
    knpe terengganu x de >?
    bnyk lgi negeri lain x de !
    urmmm,,
    please download

  48. hmm….apsal x de kelantan nyer….yg bm…

  49. soalan da download tapi camne nak tengok jawapan ye? i need your help…

  50. sy nk soalan math percubaan 2011 negeri kelantan,please.

  51. KL punye x leh download ke??

  52. sape suka soalan matematik

  53. saya bersyukur sangat sbb mana ada blog yg ada mcm ni,,,,menerik la,BUMI GEMILANG!

  54. trime kasih sbb saya dpt download soalan2 trial bm…akan digunakan utk anak2 murid saya…semoga kejayaan menjadi milik mereka…

  55. budak j-pop k-pop says:

    why pulau pinang , pahang n selangor x ada soalan n jawapn utk trial exam BM 2011 ??

  56. nasib ada bumi gemilang dpt pown lima A DLM PRCBN……….lega hati…….

  57. ain fadhillah says:

    thank you sape yang wat semua ni.

  58. napa soalan negeri kelantan bm,bi dan mt takde.oh sorok-sorok eh takpe aku carik siap negerikelantan

  59. alaa. mana pahang punyer jawapan bm …
    nak buat kerja pun susah

  60. saya nak dapat 5A’s !!!! :D

  61. 5A’s !!!! :D ;) :* ^_^ <(") :) :/ O.o

  62. can i have trial upsr 2010 sjkc

  63. I Get In UPSR 7AS(2010)

  64. bleh tlg mne soalan upsr sarawak……..

  65. CHERRY CRISTINE says:

    SAYA NAK SOALAN PERCUBAAN . PLZZZZZZZZZZZZZZZZZZ…………

  66. bgus blog ini.. tpi tk smstinya hanya letak yg trial.. ltk gk ujian bulanan ke.. so, sng mrd2 nk bwat rjkn..

  67. cant even download the question coz they wrote the file already deleted … plz help .. i need some exercises ….

  68. ssh k, nk wt upsr . tktnye ……………..

  69. aq , thn 2012 aq udh start mau upsr . klau kwn kte yng udh wt upsr thn nie, sng x kwn2x……..

  70. SAYA SANGAT RINDU PADA KAWAN SAYA,,,,,,,,

  71. Fyfa Alyah Kharri says:

    erm….nape soalan peperiksaan UPSR nageri terengganu x de……

  72. kena download ke tidak ye .. . .?????

  73. kertas soalan tu kena download dulu ke????

  74. nape ada yg tak le download ye????
    plzzz .sye nak sngat

  75. camne nak buka soalan johr…

  76. is there any answers for the kelantan papers? :)) eventhough im from KL but im doing the kelantan thingy

  77. ia bnyk membantu saya dlm persediaan peperiksaan…thanks a lot bumi gemilang :D

  78. tolong saye bleh ?dlm jwb soaln th lps upsr.i want get “a”

  79. MCM MANA NAK BUKA….SUSAH LA…ADA SESIAPA BLH AJAR SY….

  80. macam mana nak buka ni ,tolong lah ajar kan ,bantu saya :(

  81. BOLEH SAYA DOWNLOAD KERTAS NIE

  82. yaallah susah juga periksa percubaan taon ni but ican doit and I can do with diligence and care

  83. ask-ask sk putra utama can answer amiiiin:):):):):D:d:!@

  84. jiha najiha says:

    lamenyer nk tunggu die keluar kjp lg nk skolh ni adepeperiksaan percubaan…..doakan saye semoga dapat cemerlang dalam peperiksaan nnti yer….

  85. trimas for all the questions!!!!

  86. sy dpt 5A soalan KL

  87. secret saras says:

    memanglah

  88. nur batrisyia balqis says:

    goodddddddddddd :0
    :)

  89. thx allot this answer sheet is help me very much
    :p

  90. oooops!upsr dah dekat ahhhhhhh

  91. UPSR sdh dkt. Tinggal lagi 2 minggu lagi……………….

  92. doakan saya dapat 5A dalam UPSR tahun ni……..amin…

  93. nape ade sembilan negeri jer?

  94. nur afzan najwa bt mohd yusof says:

    saya rasa saya nak dapat A lah dalam upsr

  95. nur afzan najwa bt mohd yusof says:

    saya rasa tak susah kot soalan upsr saya yakin lah

  96. mohd nor fitri says:

    soalan upsr kita x thu senang atau x

    • ye lah sebab tu kena study jgn banyak main facebook jer nanti kita yang rugi tau.facebok facebook jugak upsr nk dki tau jgn ketingalan nanti kita yang rugi susah tau kalau x dapat 5A nak masuk sekolah susah tau jgn malas malas nak belajar nantii kita yanng rugi tau kalau kawan kawan ajak keluar caap saya nk study kalau boleh ajak kwn kwn stuay sekali mana tahu awk dgn kwn awk dpt 5A inngat tau pesan akak

  97. nape soalan percubaan ada susah ade sng bila upsr sng

  98. Thank u kerana tolong soya

  99. DIA BANYAK MEMBANTU DALAM PEPERIKSAAN.TKANKS YOU.

  100. ROZITA CHE WAN says:

    BELAJAR RAJIN – RAJIN NYA ADIK ADIK SEMOGA BERJAYA DLM PEPERIKSAAN NNTI K KLAU ADIK ADIK NK CAPAI IMPIAN ADIK ADIK MESTI BELAJAR RAJIN RAJIN K ……………………………………………………………………………. :) <3
    ASSALAMUALAIKUM BYE………………………….

  101. . Alhamdulillah akhirnya keputusan percubaan UPSR dah keluar ….. syukur kepada ALLAH akhirnya lina brjya dapat 5A… THANKS FOR THIS BLOG ^_^

    • tahniah zulalina… walau saye x kenal awak pun saye cume tumpang gembira dengan kejayaan awak… tapi jangan lupe ujian pra UPSR x lama lagi… I JUST REMIND YOU,DONT BE TO PROUD OF YOUR RESULTS… THIS IS NOT THE REAL UPSR EXAM…. >O<

  102. cam ne nak thu jawapan M3 paper 2 negeri Terengganu ? I WAITING FOR THE ANSWER…

  103. terbaik…… ini mmbntu sy……

    tq

Write a Comment