.
.
.
.

Koleksi Soalan Pra Percubaan UPSR 2012 (Terengganu, Sarawak) []

>>>  untuk Soalan Percubaan UPSR 2012

Sila Klik :

…………………………………………………………………………………………………………

Terengganu  :

Sarawak  :

 

Kredit Khas kepada Cikgu Shamsudin dan Cikgu Zaidah

………………………………………………………………………………………………..….

Untuk Kertas Soalan Peperiksaan UPSR, Nota dan Latihan yang lain, sila klik :

http://www.bumigemilang.com/?cat=47

………………………………………………………………………………………………..….

53 Comments Already

  1. salam sy nak nota, soalan bm,bi,sains maths upsr bmana nak dapatkannya t.kasih shima

  2. Terima kasih.

  3. bahasa inggeris kertas 1?
    bahasa inggeris kertas 2?

  4. Soalan yg lain tak dak ke?

  5. salam..kalau ada soalan sains, bleh tlg upload dak???thans….

  6. Ada tak pemahaman?????

  7. KERTAS UJIAN UPSR 2012

  8. Terima kasih.. ^_^ Tapi,sains Terengganu x de eh.?

  9. jawapan x de ker??

  10. TQ TQ tapi SN dan jawapan X de

  11. baru saya sedar jawapan nyr ada kat muka surat yg ter akhir
    :D XD XD

  12. i like that

  13. tq, cikgu. kertas-2 percubaan n nota-2 ini sangat bermanfaat. Saya akan mengunakan semua ini sebaik mungkin

  14. terengganu
    sains paper 1
    sains paper 2

  15. Hm , ade tak pra percubaan pahang punya dengan skema jawapan ? Please :D Thanks

  16. Assalamualaikum,
    Nak Tnye,soalan sains Sarawak x de ke kalau ade sye nk bce……………..harap doakan kejayaan Saya bagi sesiapa yang relax bace……………..thanxsss. :-p asssalamualaikum good luck Utk sesiapa yg Akan mnghadapi peperiksaan yang besar

  17. good luck to candidate upsr..doakn kami semua berjaya

  18. kalau boleh kumpulkan gambar bahagian a

  19. i hope you all membuat persediaan awal untuk menghadapi upsr dengan hati yang tenang.

  20. pahang dah terbaru di sini…

  21. bleyh x sy nk mnta tolong , sy lemah dlm m3 ne , sy nk formula .. pas 2 klau dlm exam klau baca petikan , sy x fhm .. :)

    • izzati cuba bertanya dgn guru math izzati petikan mana yang tak faham,pastu bila balik rumah izzati cuba buat lagu untuk formula2 tu k..insyaallah izzati boleh..k try the best..

    • masa peperiksaan cuba baca petikan yg tak faham tu skurang kurangnya 2 @ 3 kali..kalau tak boleh juga buat soalan lain..k.good luck..

  22. terima kasih cikgu2 yang menyumbangkan soalan2 percubaan. segala usaha cikgu hanya yang Maha Esa saja yang dapat membalasnya.. terima kasih cikgu..doakan kejayaan anak saya..Iman..

  23. Syafiqa nak ucapkan terima kasih kpd semua guru2…….Sya harap sya dpt keputusan yg cemerlang dlm peperiksaan UPSR 2012 ini nanti…di mana ada kemahuan,di situ ada ‘A’ one…InsyaAllah……..Assalamualaikum Warahmatullahi Wabarakatuh kpd semua warga MALAYSIA……Selamat menduduki peperiksaan UPSR 2012…Syafiqa harap kitak semua dpt lulus dgn cemerlang……..

  24. sains terengganu x dak ka ?

  25. bagus

  26. terbaeekkk lha bumi gemilang ne .. ~ ! :) ;)

  27. saya harap saya dapat 5A dalam peperiksaan upsr ini. saya pun doakan kepada rakan saya iaitu nurul anis bt kamar zaman.saya harap keluarga saya doakaN KEJAYAA SAYA INI.

    • i wish that i can get 6a in my upsr examination…insyaallahhh because of my teachers,friends,parents and myself…i hope that my dream to get 6a that the last one,behavior…will achieve..in our sincere to do something ,i am sure that all the 2012 upsr victims will pass with flying coloursss k good byee

  28. bagus-bagus

  29. THE UPSR EXAMINATION IS ONLY 5 DAYS…U MUZZ P MAKE A PREPARATION FOR THE IMPORTANT DA,K GOOD LUCK TO YOU AND ME…BECAUSE I ALSO THE 2012 UPSR VICTIMS…

  30. saya ni orang sarawak,saya nak mu semua doakan saya dapat 5A dalam UPSR….saya juga berharap agar mu semua dapat 5A…

  31. semoga berjaya dlam menghadapi peperiksaan ……. good luck….

  32. sangat bagus

  33. semoga berjaya dalam upsr

  34. Semoga berjaya every UPSR candicates…..

  35. i wis h i can get 5 a

  36. saya dah duduk soalan upsr 2012
    ada yang senang ada juga yang susah

  37. tolng doakn sy juga neh hihihi tlng ye tlng ye please.

  38. baru2 ni farah dah menduduki upsr,farah suka semua soalan,memang senang..tapi ada juga yang susah..semua soalan memang ada berkaitan dgn apa yg farah pelajari selama 9 buan nie..farah harap boleh dapat 5a pelajaran,1 lagi a kelakuan.and then boleh masuk sekolah beasrama penuh dan ke peringkat yg lbih tinggi..demikian juga kepada pembaca2 komen farah nie k..farah doakan sahabat2 farah yg dalam nie boleh dpat 5a1korang doakan untuk farah juga tau..insyaallah,doa kita akan dimakbulkan,,k bye,,a’kum..

  39. memang semasa farah darjah 3 dan 4 memang math selalu dapat d sampai tak tau nak buat macam mana lagi..pastu masa hujung tahun 2010 farah pindah dari sabah ke kedah..sebab ada urusan penting yg abah farah kena uruskan,jadi farah sekolah di sk guar lobak,padang serai,kedah.farah bertekad untuk lulus dalam math..farah cuba beranikan diri untuk bertanya kepada guru math farah,sir hashim..beliau sangat garang sehingga membuatkan ramai murid takut utk bertanya…mula2 masa darjah 5 farah dapat c pastu dapat b bila sampai darjah 6,cikgu saryati pula yg mengajar..akhirnya farah dapat a..bila sampai kputusan pcubaan upsr alhamdulillah farah dapat 5a..farah bsyukur sgt pada masa tu..farah memang terhutang budi sgt2 kepada guru2 di sk guar lobak..jadi farah menyimpan azam utk brusaha bsungguh2..k..sampai disini sahaja farah dapat mengongsi maklumat tentang kehidupan seharian..a’kum…farah doakan semua orang boleh dapat 5a ..bye..

  40. ok..actually..saya pernah buat sume latihan nih..but I embed latihan nih..dlm blog saya..hahaha..thanks for sharing this exercises

  41. mcm mna kita boleh score/target 5 A?

  42. farissya lemah sais boleh tolong x

Write a Comment

.
.
%d bloggers like this: