.
.
.
.
.

Petua Untuk Menghadapi UPSR

Petua Untuk Menghadapi UPSR

Petua Untuk Menghadapi UPSR

…………………………………………………………………………………………….……

Untuk Kertas Soalan Peperiksaan UPSR & Latihan yang lain, sila klik :

http://www.bumigemilang.com/?cat=47

…………………………………………………………………………………..…………..….

39 Comments Already

  1. saya hendak menghadapi peperiksaan upsr
    saya mahu pertua dari semua orang
    tolong beri saya pertua

    • pertama,sebagai seorang pelajar cemerlang hendaklah sentiasa sedia untuk upsr..kita dilahirkan untuk berjaya..doa ibubapa amatlah penting..

  2. saya nak menghadapi upsr…
    saya nak petua untak menghadapinya….
    tolonglah

  3. sy ingin petua untuk menjawab kertas soalan sains

    • assalam.pada perperiksaan baru baru ini saya mendapat a dalam subjek sains iatu dgn markah 88 peratus.ianya bukanlah hebat sangat. jadi saya rasa saya mungkin dpt membantu anda.utk bahagian a cikcu saya sering mengingat kan agar byk membaca kalau tidak anda tidak kita mungkin tidak dapat skor pada paper tersebut.kalau utk bahagian b pula anda perlu menghafal atau mengingati cara cara menjawab seperti soalan aim,infrence,observe,predict,conclusion,hyphotesis dan sebagainya.anda hanya perlu menghafal cara menjawab soalan itu sahaja.seperti cth utk solan aim cara menjawabnya ialah to study the relationship between t2c[keep to change]and t2m[keep to measured].itu sahaja kaedahny kan senang selain rajin membaca dan membuat latihan anda juga perlu berdoa kepada tuhan utk memudahkan anda bagi menghadapi apaapa peperiksaan.wassalam

  4. lagi 3 months i will hadapai upsr
    i takut
    sy nak minta petua utk menjawa semua subjecy

  5. saya akan menghadapi peperiksaan….tlg beri kepada sy petua untuk menghadapi upsr..okey..

  6. sye dpt 5A peperiksaan pertengahan tahun

  7. kepada sesiapa yang mahir tolong berikan petua yang boleh saya gunakan untuk hadapi UPSR dan TRIAL EXAM

  8. saya pun nak petua untuk menghadapi UPSR

  9. 24 jam adaap bukuuuuuuuuuuuuu

  10. tolong lah saya!!! sbb sya x beberapa pandai dlm science dan maths… saya slslu gagal dlm matapelajaran tersebut.. tolong lah sya nak dapat 5A!

  11. tolong lah saya!!! sbb sya x beberapa pandai dlm science dan maths… saya slslu gagal dlm matapelajaran tersebut.. tolong lah sya nak dapat 5A! sya nak petua yg berguna……………………….

  12. help me..i want to get 5A in upsr..cam ne nie..saya pon nk brjaya cam orang lain!!!tolong la saya??…

  13. tolong saya untuk menghadapi UPSR …. saya ingin mendapat 5A …. !!

  14. saya berasa

  15. Saya dpt 3A2B untuk akhir tahun .Bagaimana untuk terus dpt 5A

  16. hai tk nk kasi tips ke????

  17. SAYA GEMENTAR UNTUK MENGHADAPI UPSR .TOLONGLAH SAYA BERI PETUA PLEASE

  18. Cantik ah petua upsr ni

  19. saya ingin mendapat 5a dalam UPSR….tapi saya mahu kan petua atau tips untuk dapatkanya….saya ingin ibu bapa saya gembira!!….tolong laa….bagaimana nk dapatkan??

  20. tolong bagi saya petua untuk mendapat 5a

  21. saya rasa gelisah nak jawab upsr.macam mana ni,lagi 8 hari saja lagi ini.tolong doakan saya berjaya 5A UPSR dan 9A PSRA.SAYA YAKIN,SAYA BOLEH JADI MACAM ABG DAN KAKAK SEDARA SAYA.(MEREKA BERJAYA)SAYA NAK JADI ORANG YANG BERGUNA.SAYA TAK NAK BILA BESAR NANTI SAYA MENYESAL,SAYA NAK BILA BESAR NANTI SAYA AKAN BERASA GEMBIRA

  22. BERHARAPLAH

  23. harap x gagaal dlam upsr nanti

  24. saya harap x akan gagal sewaktu UPSR nanti sebab saya mahu buat yang tebaek for family AMIN!!!!!!!!!!! BUKAN APA saya selalu gagal dalam mata pelajaran SAINS dan MATH………….

Write a Comment

.
.
%d bloggers like this: