Petua Untuk Menghadapi UPSR

Petua Untuk Menghadapi UPSR

.
.
.

Petua Untuk Menghadapi UPSR

…………………………………………………………………………………………….……

.
.

Untuk Kertas Soalan Peperiksaan UPSR & Latihan yang lain, sila klik :

http://www.bumigemilang.com/?cat=47

…………………………………………………………………………………..…………..….

39 Replies to “Petua Untuk Menghadapi UPSR”

  1. saya hendak menghadapi peperiksaan upsr
    saya mahu pertua dari semua orang
    tolong beri saya pertua

    1. pertama,sebagai seorang pelajar cemerlang hendaklah sentiasa sedia untuk upsr..kita dilahirkan untuk berjaya..doa ibubapa amatlah penting..

    1. assalam.pada perperiksaan baru baru ini saya mendapat a dalam subjek sains iatu dgn markah 88 peratus.ianya bukanlah hebat sangat. jadi saya rasa saya mungkin dpt membantu anda.utk bahagian a cikcu saya sering mengingat kan agar byk membaca kalau tidak anda tidak kita mungkin tidak dapat skor pada paper tersebut.kalau utk bahagian b pula anda perlu menghafal atau mengingati cara cara menjawab seperti soalan aim,infrence,observe,predict,conclusion,hyphotesis dan sebagainya.anda hanya perlu menghafal cara menjawab soalan itu sahaja.seperti cth utk solan aim cara menjawabnya ialah to study the relationship between t2c[keep to change]and t2m[keep to measured].itu sahaja kaedahny kan senang selain rajin membaca dan membuat latihan anda juga perlu berdoa kepada tuhan utk memudahkan anda bagi menghadapi apaapa peperiksaan.wassalam

        1. awk harus memahami kedua-dua bahagian dgn btl jika tidak awk tidak akn fhm 100 peratus .tanyalah cikgu atau kwn2 awk .assalamualaikum.

  2. tolong lah saya!!! sbb sya x beberapa pandai dlm science dan maths… saya slslu gagal dlm matapelajaran tersebut.. tolong lah sya nak dapat 5A!

  3. tolong lah saya!!! sbb sya x beberapa pandai dlm science dan maths… saya slslu gagal dlm matapelajaran tersebut.. tolong lah sya nak dapat 5A! sya nak petua yg berguna……………………….

  4. saya ingin mendapat 5a dalam UPSR….tapi saya mahu kan petua atau tips untuk dapatkanya….saya ingin ibu bapa saya gembira!!….tolong laa….bagaimana nk dapatkan??

  5. saya rasa gelisah nak jawab upsr.macam mana ni,lagi 8 hari saja lagi ini.tolong doakan saya berjaya 5A UPSR dan 9A PSRA.SAYA YAKIN,SAYA BOLEH JADI MACAM ABG DAN KAKAK SEDARA SAYA.(MEREKA BERJAYA)SAYA NAK JADI ORANG YANG BERGUNA.SAYA TAK NAK BILA BESAR NANTI SAYA MENYESAL,SAYA NAK BILA BESAR NANTI SAYA AKAN BERASA GEMBIRA

  6. saya harap x akan gagal sewaktu UPSR nanti sebab saya mahu buat yang tebaek for family AMIN!!!!!!!!!!! BUKAN APA saya selalu gagal dalam mata pelajaran SAINS dan MATH………….

Write a Comment