Program Latihan Khidmat Negara (PLKN) : Syarat-Syarat Penangguhan Dan Pengecualian

Program Latihan Khidmat Negara (PLKN) :  Syarat-Syarat Penangguhan Dan Pengecualian

.
.
.

Sila Klik :  Penangguhan Dan Pengecualian

…………………………………………………………………………………………………………

.
.

Untuk maklumat Program Latihan Khidmat Negara (PLKN) yang penting dan terbaru,  sila klik :

http://www.bumigemilang.com/?cat=31

………………………………………………………………………………………………………..

21 Replies to “Program Latihan Khidmat Negara (PLKN) : Syarat-Syarat Penangguhan Dan Pengecualian”

 1. saya mempunyai banyak alergi terhadap ubat-ubatan,makanan dan udara dan saya mempunyai asma yang tidak terkawal, bolehkah sya buat penguacalian

 2. saya pernah operation di bahagian pancreas…boleh kah saya membuat pengecualian…?sekarang saya susah untuk memegang benda berat…

 3. i dislike and plan to further my studies.what is the terms and condition to avoid from joining this plkn….
  P/S:reply me as soon as possible…

 4. bolehkh sy mndptkn pengeculian.? krna sy ada pnykt alergi trhdp makanan srta lbh2 lgi udara trutma pd cuaca pns bdn sya akn trsa gatal2..

 5. macam mana mau delay plkn?? boleh kah saya memilih untuk menyertai pada tahun depan jika saya terpilih pada september ini?????

 6. saya pernah menangguhkan PLKN saya pada tahun 2009 kerana menyambung pelajaran,jadi sekarang saya tgh free sgt2 dan boleh je kalau nak menamatkan status penangguhan saya.. mcmna nak tamatkan penangguhan ni?? ada borang kena isi ke kalau nak pergi lagi??

  1. nk tnye~ mse buat surat penangguhan tu , tanda tgn sokongan nk amik dr spe ? klau tandatgn ibu bpe bole tak ? sye tgh sambung belajar.

 7. Salam 1 Malaysia! Sebenarnya situasi saya sama seperti arra. Saya sepatutnya menerima panggilan plkn tahun 2010 siri 2 tapi disebabkan melanjutkan pelajaran so terpaksa tangguh. Masalahnya sekarang dah bertahun tapi saya tak menerima sebarang notis panggilan semula.Tanggungjawab negara kena tunaikan,skrg dah graduated pun. So macam mana nak join balik ni?

 8. Salam 1 malaysia ! sebenarnya saya mendapat panggilan ketiga siri 11 2014…sekiranya saya menyambung pelajaran saya di kolej private pada bulan may perlukah saya mengikuti kem tersebut ?

Write a Comment