Program Latihan Khidmat Negara (PLKN) : Syarat-Syarat Penangguhan Dan Pengecualian

.
.

Program Latihan Khidmat Negara (PLKN) :  Syarat-Syarat Penangguhan Dan Pengecualian

Sila Klik :  Penangguhan Dan Pengecualian

…………………………………………………………………………………………………………

Untuk maklumat Program Latihan Khidmat Negara (PLKN) yang penting dan terbaru,  sila klik :

http://www.bumigemilang.com/?cat=31

………………………………………………………………………………………………………..

Tagged with 

21 thoughts on “Program Latihan Khidmat Negara (PLKN) : Syarat-Syarat Penangguhan Dan Pengecualian

  1. Muhammad Iqbal Azim says:

    saya pada tahun hadapan amek spm…
    so lau kner g cam ner???

  2. saya sekarang masih belajar di college imperia academy of tourism kuantan pahang.pihak kolej akan kemukakan surat.saya jabrullah 0177712390

  3. dayang izaztul nabila abdul hamid says:

    saya mempunyai banyak alergi terhadap ubat-ubatan,makanan dan udara dan saya mempunyai asma yang tidak terkawal, bolehkah sya buat penguacalian

  4. chena anak aji says:

    saya pernah operation di bahagian pancreas…boleh kah saya membuat pengecualian…?sekarang saya susah untuk memegang benda berat…

  5. salam…
    saya pernah patah tangan 2kali…
    adkah saya akn dpat mnguhknya?

  6. sy x de apew2 mslh .
    tp mcm mne sy nk mnx tngguh ?

  7. aku nak gi tapi tak dapat

  8. aii,, law sy dpt masuk form6 cmnEr yea.?

  9. ermmm,sya ada elergic di kaki..kadang2 ssah mo jlan..tak blh kna air..blh kerh dpt pngecualian????

  10. i dislike and plan to further my studies.what is the terms and condition to avoid from joining this plkn….
    P/S:reply me as soon as possible…

  11. sy ad penyakit buah pinggang boleh ke sertai plkn

  12. bolehkh sy mndptkn pengeculian.? krna sy ada pnykt alergi trhdp makanan srta lbh2 lgi udara trutma pd cuaca pns bdn sya akn trsa gatal2..

  13. sasamomolala says:

    saya tpilih untuk tingkatan enam. boleh saya mbuat penangguhan?

  14. macam mana mau delay plkn?? boleh kah saya memilih untuk menyertai pada tahun depan jika saya terpilih pada september ini?????

  15. saya pernah menangguhkan PLKN saya pada tahun 2009 kerana menyambung pelajaran,jadi sekarang saya tgh free sgt2 dan boleh je kalau nak menamatkan status penangguhan saya.. mcmna nak tamatkan penangguhan ni?? ada borang kena isi ke kalau nak pergi lagi??

    • nk tnye~ mse buat surat penangguhan tu , tanda tgn sokongan nk amik dr spe ? klau tandatgn ibu bpe bole tak ? sye tgh sambung belajar.

  16. Kaki saya ada besi sbb accident,,
    Blh pegi x plkn?

  17. Salam 1 Malaysia! Sebenarnya situasi saya sama seperti arra. Saya sepatutnya menerima panggilan plkn tahun 2010 siri 2 tapi disebabkan melanjutkan pelajaran so terpaksa tangguh. Masalahnya sekarang dah bertahun tapi saya tak menerima sebarang notis panggilan semula.Tanggungjawab negara kena tunaikan,skrg dah graduated pun. So macam mana nak join balik ni?

  18. Salam 1 malaysia ! sebenarnya saya mendapat panggilan ketiga siri 11 2014…sekiranya saya menyambung pelajaran saya di kolej private pada bulan may perlukah saya mengikuti kem tersebut ?

Write a Comment