Semakan Tawaran Kemasukan Ke Tingkatan 6 (Enam) Bawah Tahun 2013

.
.

Semakan Tawaran Kemasukan Ke Tingkatan 6 (Enam) Bawah Tahun 2013

Sila Klik :

Juga Klik :

……………………………………………………………………………………………………………………

Untuk maklumat Tingkatan 6 yang lain, sila klik :

http://www.bumigemilang.com/?cat=45

………………………………………………………………………………………..…..……..

Untuk Kertas Soalan Peperiksaan STPM, Nota dan Latihan yang lain, sila klik :

http://www.bumigemilang.com/?cat=40

………………………………………………………………………………………………..….

Tagged with 

38 thoughts on “Semakan Tawaran Kemasukan Ke Tingkatan 6 (Enam) Bawah Tahun 2013

  1. saya dah klik tpi xde pun kluar kat mna nak chck nama pngmbln ting 6??

  2. pengambilan tingkatan 6 2013 perlu isi permohonan tak?? macam mana nak semak pengambilan tingkatan 6 ni??

  3. bila nak semak tawaran tingkatan 6 rendah 2013….? aku mau tau cepat..

  4. assalamualaikum..mcm ne nk apply form 6?

  5. bila dpt tahu tawaran form 6

  6. Nursyafiqah says:

    assalamualaikum….blh kha sy msk form 6???bagaimanakah cr nya????kalau ada nama sy dlm form 6 tlg bg th sy,,,,cm mana nk apply form 6????

  7. saya nak mohon ke tingkatan 6 ?bagaimana nak mohon?

  8. Result nak tau tingkatan 6 dlm pertengahan tahun . tak perlu mohon . nama anda akan automatic terpilih kalau layak . pihak sekolah akan memaklumkan kpd anda

  9. new info

    Semakan Tawaran Kemasukan Murid ke Tingkatan Enam sesi 2013/2014 akan dibuka bermula 24 April 2013 (Rabu). Semakan boleh dibuat melalui Portal Rasmi Kementerian Pelajaran Malaysia.

  10. hemmm saye nk msok f.6…:)

  11. norsahadah binti jamaludin says:

    bila msuk tfrm 6 ,. ?

  12. LILIAN PAMILLA JOUMIN says:

    macamana mahu check saya dapat masuk tingkatan 6 atau tidak ??

  13. form 6 perlu permohonan ?

  14. sy nak masok fom6 tapi x tau cm mne???

  15. Saya punya result SPM 2012 dapat 3 kepujian (BM-B, Sains-B, Pendidikan Moral-B) cukup 12 mata unit. Layakkah saya masuk ke tingkatan 6 bawah bagi jurusan kemanusiaan? Saya risau kalau nama saya tiada dlm tingkatan 6 bawah, sebab ini kan dipilih secara automatik

  16. sya nak mohon ke form six

  17. nur shahirah zullkifli says:

    salam? napetak kuar tempat nak cek keputusan ke tingkatan 6?

  18. emm.. x daat bukak pun. :(

  19. saya dah click tapi x de pun keluar mcmana nak check nama????

  20. salam ;)
    sye nk tau..if sye mmilih utk msuk ke tingkatan 6, and suddenly sye dpt twaran msuk ke asasi di uitm, sye boleh keluar dan meneruskan pengajian sye sbgai pelajar asasi di uitm??

  21. Najiha Kamal says:

    salam..maaf..sy nk tny if kalau sy msuk ting 6 then sy nk kluar n trime twran dri IPTA,boleh ke tak??
    sy risau klu2 sy da msuk ting 6, tibe2 dpt twrn IPTA sy xdpt kluar plak..

  22. norhamilah kamaruddin says:

    salam?sya nak mohon masuk tingkatan 6

    • Kemasukan ke ting.6 dlihat mlalui keputusan SPM terutama utk BM.sekurang nya kepujian.Jgn risau mengenai kemasukan tingkatan 6,kerana mmg telah terpilih bg siapa yg layak masuk tingkatan 6.Semak kemasukan ke tingkatan 6.Sekiranya tidak layak,adik boleh memohon.Tiada yang mustahil.

  23. ex student form six kate , stpm dah tak di pandang mana-mana kolej dan u ? betul ke ? then student tu kene amek diploma balik kalau nak smbung ijazah . risau lha

  24. Assalammualaikum..
    na tnye Form 6 ni susah ke..?
    Tiba2 rase risau pula..

  25. macam mane nk check dpt kemasukan f6

  26. mohd khairul ridzuan says:

    salam….saya nak buat rayuan tingkatan 6.

  27. ruthsaravanan says:

    sy nk tnye skit…stpm ssah x???

  28. SITI ZULAIHA BINTI ABDULL MALIK says:

    Mcm mane nk buat pemohonan kemasukan tingkatan 6 ? dan apakah syarat2 NYA ?

  29. mira alkister says:

    sy rasa nak msuk form6 tapi sy risau tk layak sbab,kputusan spm sy tk lh bgus sgt.sy hnya dpt 3B+,1C,1D,2E..layak kh sy utk ke form6?.

  30. nak masuk ke tingkatan 6

Write a Comment