.
.
.
.
.

Semakan Tawaran Kemasukan Ke Tingkatan 6 (Enam) Bawah []

Semakan Tawaran Kemasukan Ke Tingkatan 6 (Enam) Bawah

Sila Klik :

Juga Klik :

……………………………………………………………………………………………………………………

Untuk maklumat Tingkatan 6 yang lain, sila klik :

http://www.bumigemilang.com/?cat=45

………………………………………………………………………………………..…..……..

Untuk Kertas Soalan Peperiksaan STPM, Nota dan Latihan yang lain, sila klik :

http://www.bumigemilang.com/?cat=40

………………………………………………………………………………………………..….

51 Comments Already

  1. bagaimana nak semak untuk kemasukan ke tingkatan enam 2012?

  2. bilakah tawaran tingkatan 6 bawah akan dimulakan?
    dan bilakah saya harus daftar…

  3. Can i know when should i sign up the form 6 ?? And what should i bring during the form 6 intake ??

  4. Macam mana nk semak kemasukan ke ting.6 rendah sesi 2012/2023 nih..??bkak kat http://www.moe.gov.com.my nk cari katne???

  5. bile kuar surat tawaran??xde org nk jwab ke?

  6. bila kita boleg dapat surat tawaran tingkatan 6?

  7. macamana cari surat tawaran t6 di online dan bila klr surat tawaran t6…….

  8. kenapa asyik-asyik server error je link semakan tngkatan enam ni??

  9. http://apps.moe.gov.my/sst6/semakant62012/

    tengahari tadi kwn sy bukak bole . ni tibatiba tk bole . taktau la kalau sistem hang ke apa .

  10. ehh , cane nak buat permohonan untuk amek tingkatan nam bawah ?
    SITUASI : ex student sekolah menengah agama swasta

  11. bila kah kelas tingkatan 6 akan mula

  12. sy nk tnya..boleh x nk tngguhkan trikh kmasukan tingkatan 6 2012?

  13. macam mane nak semak?..

  14. terima kasih atas info ini,!

  15. kalau nak tukar sekolh bleh tax ??

  16. surat tawaran anda kena print sendiri melalui laman web moe tu… pendaftaran bermula pada 8 mei 2012…(sepanjang hari)…9-11 mei adalah sesi orientasi pelajar..anda tidak boleh menangguhkan kemasukan ke tingkatan 6…klu x, anda kena mendaftar pada bulan mei tahun hadapan…=)
    jd, sesiapa yang dapat twaran mana2 kursus atau mungkin PLKN, cuba lah buat pmohonan utk mnangguhkan latihan anda sebab untuk kemasukan pelajar t6 ini sistem terbaharu akan digunakan…sila berpakaian sekolah semasa mendaftar dan jangan lupa bawa surat tawaran yang sudah anda cetak sendiri melalui laman web moe….tQs

    • SKRG SAYA DAH TERLAMBAT NAK P DAFTAR FORM 6, ORENTASI pun tak pegi. tapi bole lagi ke nak daftar form 6 sebelum start belajar waktu selepas cuti sekolah ni?

  17. untuk menyemak nama anda…bukalah laman web http://www.moe.gov.my... BUKAN http://www.moe.gov.com.my…kemudian pergi ke e-perkhidmatan…kat sana, carilah link semakan tawaran ke tingkatan enam bawah 2012…klik je…pastu masukkan no.kad pengenalan anda…kemudian..kalau anda berjaya dapat tawaran tu…kat bawah sekali ada perkataan CETAK HALAMAN INI…anda cetak je dan itulah surat tawaran anda…bawa je ke sekolah…kalau anda xbawa, pendaftaran xblh dbuat sebab surat tawaran tu yg ptg…
    saya hrp info ni dpt mbantu…

  18. Adakah sesi persekolahan Tingkatan 6 Bawah 2012 bermula pada 11/06/2012 ?

  19. mcm mana nak check senarai pelajar yang masuk tgkt 6

  20. cm na mau buka smakan tuk form6 ni? suda tes c msuk no ic msi jgk x dpt.

  21. Can i know when will i receive the offer letter? I still din get yet.

  22. saya ialah ambilan tingkatan enam yang kedua, boleh tanya bahawa bila akan saya dapatkan surat?

  23. mcm mna nak semak kemasukan tingkatan enam utk 2013 ye..

  24. peace be upon..nak tanye..ape syarat kelayan kemasukan stpm 2013?..dan bgai mane ingin mengisi borang pendaftaran?

  25. Bagaimana nak mengisi borang pendaftaran tingkatan 6 dan apa syaratnya?

  26. adakah permohonan f6..akan sampai secara automatik…

  27. Macammana mau tau ada dpt tawaran untk msuk stpm atau tdk,..and bila tarikh untk chek dpt tawaran ?…sekiranya tak dpt tawaran mcmna nak kena mohon atau macamna klu nak buat rayuan …???

  28. mcm mana nak semak utk penempatan tingkatan 6 bawah bagi sesi 2013?? n semak kat website yg mana??

  29. belajar form 6 kenal daftar tak? Bila mula sekolah bagi form 6 2013?

  30. Belajar form 6 nak daftar tak ?
    Bila mula sekolah bagi form 6 2013?

  31. berapa haribulan ya semakan tawaran ke tingkatan 6? kalau boleh saya nak tahu berapa haribulan sebab saya takut bertindih dengan semakan matriks. saya risau saya tak layak untuk form six jadi saya nak permohonan lebih awal seandainya saya tidak layak untuk tingkatan 6. sekian terima kasih :)

  32. Adakah pelajar yang dapat masuk tingkatan 6 tidak akan dapat matrik.

  33. macam mana nak tukar jurusan sains ke jurusan kemanusiaan?..

  34. salam semuanya,,untuk pengetahuan anda semua,,jika anda ingin memohon pertukaran sekolah atau pertukaran jurusan..anda haruslah mendaftar dahulu pada 8 mei ini di tempat anda ditawarkan di sekolah masing masing…/sejurus selepas tu,,anda boleh memohon pelbagai pertukaran yang dikehendaki melalui laporan kepada pengetua sekolah anda…keputusan permohan akan diproses dan akan dimaklumkan kepada anda melalui pemberitahuan di laman web kpm,,,semua berjaya…….

  35. saya nak tnya saya dapat masuk t6.tp sya tertanya tnya adakah pakai pakain sekolah mcm biasa.atau koperat..

  36. Maaf!saya tidak dapat masuk ke tingkatan 6 .

  37. Saya 19 tahun, tapi saya nak masuk form6,kira saya lambat setahun,jadi mcm mana caranya? Dan adakah sesi pembelajaran akan mula pada bulan mei?.bgaimana pula pelajar yang masuk pada buln 6,adakah mreka akan ktinggalan?

  38. tawaran masih dibuka?

  39. Bagaimana cara untuk pljar dari sek YIk sambung pelajaran 6 bawah sek kementerian

  40. Bagaimna cara nk sambung belajar di sek kementerian pelajat dari YIK , smbung tingkatan 6 boleh ke?

  41. Kalau tak dapat stpm,bagaimana cara memohon rayuan ke stpm?saya nak ambil stpm kerajaan.cara memohon bagaimana?????

Write a Comment

.
.
%d bloggers like this: