Sentuhan magis Faiz Subri menang Anugerah FIFA Puskas 2016

Sentuhan magis Faiz Subri menang Anugerah FIFA Puskas 2016

.
.
.

KUALA LUMPUR: Sentuhan magis pemain Pulau Pinang Faiz Subri, 30, terus mencipta sejarah bola sepak Malaysia dan Asia selepas merangkul Anugerah Puskas FIFA 2016 di Zurich, Switzerland pada pagi tadi.

Sepakan Faiz dipilih sebagai jaringan terbaik di dunia selepas menerima undian keseluruhan sebanyak 59.46 peratus dan menewaskan pesaingnya Johnath Marlone Azevedo da Silva dari Brazil (22.86 peratus), wakil tunggal pemain bola sepak wanita Daniuska Rodriguez dari Venezuela. (10.01) peratus dan lain-lain (7.68 peratus).

Jaringan terbaik itu dilakukan ketika Faiz membantu pasukannya menetang pasukan Pahang dengan mencatat kemenangan 4-1 dalam saingan Liga Super tahun lalu.

Anugerah Puskas FIFA tersebut disampaikan oleh legenda bola sepak Brazil, Ronaldo.

BACA: Rakan sepasukan dedah kisah jaringan Faiz Subri yang bukan sekadar nasib 

BACA: Anugerah Puskas: Kedah sedia ganjaran kepada Faiz Subri 

Faiz menerusi catatan tweetnya berkata: “Memang di luar jangkaan saya untuk sampai ke tahap ini, bersama-sama dengan pemain bola sepak bertaraf antarabangsa yang lain. Saya bersyukur dengan Anugerah Puskas FIFA yang diterima ini.”

Beliau juga merakamkan ucapan terima kasih buat keluarga, pasukan Pulau Pinang, Persatuan Bola Sepak Malaysia (FAM) dan juga seluruh rakyat Malaysia.

.
.

 

Baca Selanjutnya di : http://www.astroawani.com/berita-sukan/sentuhan-magis-faiz-subri-menang-anugerah-fifa-puskas-2016-128460

.

………………………………………………………………………

* * *

Untuk mendapatkan segala Maklumat Terkini atau Updates blog Bumi Gemilang → →

(1)  Follow / Like Bumi Gemilang Facebook Page →   Sila Klik :

(2)  Join / Sertai   2 Telegram Groups blog Bumi Gemilang →   Sila Klik :

………………………………………………………………………………….

.

Write a Comment