Soalan dan Jawapan PBS (Pentaksiran Berasaskan Sekolah) Sejarah Tingkatan 1 (Satu) [] –

.
.

Soalan dan Jawapan PBS (Pentaksiran Berasaskan Sekolah) Sejarah Tingkatan 1 (Satu)

Juga Klik :

………………………………………………………………………………….

.

Untuk Rujukan PT3, Tingkatan 1, 2, 3  (Soalan Peperiksaan, Nota, Jawapan, Latihan…)

Sila Klik :

.

Untuk Rujukan Tingkatan 1  (Soalan Peperiksaan, Nota, Jawapan, Latihan…)

Sila Klik :

.

Untuk Rujukan Tingkatan 2  (Soalan Peperiksaan, Nota, Jawapan, Latihan…)

Sila Klik :

………………………………………………………………………………….

.

Komsas Bahasa Melayu : Antologi Tingkatan 1, 2, 3 (Cerpen, Sajak, Pantun, Syair, Drama, Prosa Tradidional … )

Sila Klik :

.

Novel Bahasa Melayu Tingkatan 1, 2, 3

Sila Klik :

.

English Forms 1, 2, 3 : Novel + Literature Component (Poem, Short Story, Drama … )

Sila Klik :

………………………………………………………………………………….

.

Untuk Kertas Soalan Peperiksaan PT3, Nota dan Latihan yang lain,

Sila Klik :

………………………………………………………………………………….

.
.
.

87 thoughts on “Soalan dan Jawapan PBS (Pentaksiran Berasaskan Sekolah) Sejarah Tingkatan 1 (Satu) [] –

  1. muhammad nur hazlam bin rizal says:

    Agak says lulus Dan says a an per I ke asrama

  2. tak ada ke jawapan untuk sejarah tingkatan 2?

  3. janet viannie says:

    teda kha jawapan form 2 ??

  4. dammit tak de ke jwpn form 2???

  5. thanks for sharing these questions ,it helped me alot

  6. i want 4 form 2

  7. aq nk yg sains punya bleh x..

  8. idont like tis

  9. jawapan pbs sejarah band 6 x dak ka

  10. saye nk instrumen pbs b6d2e1 bley x?

  11. qirah amari daid samad says:

    ekm hemmm..owowo oh owoh.i remenmbe
    here 4 sejarah~malaysianbite.blogspot.com
    gud luck prend
    it helps me lot..go n have a try
    but sumtimes it does not work lah..be patient

  12. Fatin Nurul Asyekin says:

    Saya nak yang sains punya b0leh x ?? terdesak sangat nie ! hehehe,

  13. mohd.syahmi says:

    seronok sangat nak belajar banyak soalan

  14. but where’s science pbs band 6 essay? lol i really need it T.T

  15. nk yg sains..!!

  16. fathihah sabrina binti firdaus says:

    soalan pbs bagi B6D1E1 ialah sejauh manakah kemajuan pelabuhan melaka menyumbang kepada kemajuan malaysia pada hari ini …. jawapannya apa???

  17. can you all pls give some answers which will help student suceed in their exams!!!

  18. nur afiqah bt mohd helmi says:

    saya nak yg sejarah dgn bm boleh tak saya terdesak sangat ni

  19. nur hanis says:

    nak sains band 6 form 2 !!!

  20. seronok sangat banyak soalan

  21. noor sakila ahmad says:

    saya nak yg bi dgn matimatik saya amat kesusahan sekaran…fikiran saya begitu runsing

  22. apalah ini!!! tak ada jawapan ting 2 punya langsung.

  23. Saya nak PBS Sains band 6 boleh tak

  24. Bab 5 Sejarah Tak Complete Jawapan..

  25. tingkatan 2 tak de ke?

  26. Vijay Mohan says:

    I want band 6 only.

  27. princess sofia says:

    mau yg sains bab 2 ssah sangat

  28. apalah ni. b6 jwpn tiada ke…….

  29. TAK DE SAINS TING 2!MACAM MANA BAND 6 SAYA?

  30. aku nak tingkatan 2 la

  31. form 1 sejarah bab 5 keluar tak b1d1e1 ada ke band ni ??????

  32. saya nak jwapan bm

  33. i want band 6

  34. bibi atiqah says:

    tlg vha susah betul tw cari lampiran sejarah b6d2e1

  35. SAYA NAK CARI JAWAPAN MAT DAN SAINS

  36. Hey~can i have the form 2 sejarah jawaban?

  37. x derk ke yang sn punyer??? terdesak sangat nie….

  38. nk pbs sjrh form 2 lha.. band 6

  39. saya nak cari jawapaN MAT DAN BI

  40. tingkatan 1 takde ke sejarah bab 5

  41. nurul syafiqah ika iam single says:

    mcm mana nk buat pbs ni
    susah nyer

  42. wow its beatiful that the problem is small but it is wonderful.thats is good

  43. thanks alot………………………

  44. Aq nak pbs sejarahlah.Kalau u frenz tau apa2 tang bab 8 tolong bagilah lalui commen.Aq je fren hang.

  45. I want essay sejarah

  46. Xde jwpn untok sains ke?

  47. sya nak jawapan buku pbs tingktan2 jenama “ilmu bakti” bole ke?

  48. sepa2 yang tahu link jawapan geografi sila message saya di – facebook
    Sylveron aprilboy
    Pbs form 2 saja

  49. sy nk jwapn band 5 & 6-geo & sains..

  50. nk contoh jwpn pbs geografi form 2 bole x ??

  51. yg sains punye x de ke???????????

  52. SAINS BAND 4.

  53. cartez mql philiph says:

    BI dan MAT jawapannya takde ke

  54. soala yg mencabar kit ade tak..

  55. I wan sej form 1 B6D1E1answer but i cannot fing it in tis website…

  56. mane nyer band 6 untuk sejarah ting. 2

  57. i need for form 2 please ?

  58. pbs geografi form 1 x dak kew?! minta sangd2..

  59. sains tk de ke

  60. THANKS FOR EVERYTHING

  61. saya nak b6 dlm matematik….susah…..

  62. urg Kota Belud says:

    hai ya apa susah2 uoh….. kan dia kata klik link bawah tu kalau nak yang lain

  63. GooD! VERY GOOD! (Y)

  64. Band sejarah bab 8 untuk tingkatan dua tak ada ke?

  65. NURUL ANISA BINTI MOHD IBRAHIM says:

    kenapa tak sedia kan pbs band 6 di sini

  66. NURUL ANISA BINTI MOHD IBRAHIM says:

    tolong lah saya dah buntu untuk membuat folio please!!!!!!

  67. Ader tak soalan Pbs Bm??

  68. I want novel istana menanti:-

  69. sivaneswary says:

    Please help me……………………….

  70. Macam mna sains b6 tingakatan satu ??

Write a Comment