Walau dikecam, remaja panjat ‘Ipoh’ mahu teruskan di luar negara

Walau dikecam, remaja panjat ‘Ipoh’ mahu teruskan di luar negara

.
.
.

IPOH, 4 Jan — Walau mengaku silap memanjat mercu tanda ‘Ipoh’, seorang daripada lapan remaja yang menggemparkan negara itu ingin meneruskan minatnya beraksi lasak.

Norfarihan Baharudin, 23, berkata semangatnya tidak luntur walaupun dikecam di media sosial dan mahu mencuba nasib di negara luar.

“Betul, saya akan teruskan minat tetapi mungkin bukan di negara ini. Di Malaysia, mungkin dianggap terlalu bahaya untuk melakukan aktiviti seperti ini,” katanya seperti dilapor Utusan Malaysia.

Pada masa sama, tambahnya, beliau akan mematuhi undang-undang jika ia dilakukan dalam negara.

Sedar aksi mereka seperti tersebar melalui foto dan video itu berbahaya, Farihan menyeru individu yang mahu meniru aksi mereka agar membatalkan hasrat tersebut.

“Saya dan rakan-rakan sudah belajar daripada kesilapan ini dan berharap masyarakat mengambil iktibar atas apa yang telah berlaku,” katanya.

“Jadikan isu ini sebagai iktibar kepada mana-mana individu yang ingin atau berniat untuk mencuba sesuatu seperti kami supaya membatalkan hasrat tersebut.”

Kelmarin lima lelaki dan tiga perempuan antara 20 hingga 24 tahun memberi keterangan di balai polis Kampung Tawas di sini selepas aksi mereka viral di internet.

.
.

Baca Selanjutnya di : http://www.themalaymailonline.com/projekmmo/berita/article/walau-dikecam-remaja-panjat-ipoh-teruskan-aksi-di-luar-negara

.

………………………………………………………………………

* * *

Untuk mendapatkan segala Maklumat Terkini atau Updates blog Bumi Gemilang → →

(1)  Follow / Like Bumi Gemilang Facebook Page →   Sila Klik :

(2)  Join / Sertai   2 Telegram Groups blog Bumi Gemilang →   Sila Klik :

………………………………………………………………………………….

.

Write a Comment