→ → < Koleksi Buku Teks Digital KSSM Tingkatan 1, 2, 3, 4, 5 >

→ → < Koleksi Nota Ringkas dan Padat, Soalan, Latihan, KBAT, Peperiksaan, Ujian Tingkatan 1, 2, 3, 4, 5 dan Tahun 1, 2, 3, 4, 5, 6 >

.

→ → < Koleksi Soalan Peperiksaan Percubaan SPM 2021, 2020, 2019 + Skema Jawapan (Semua Subjek) >

.

→ → < Koleksi Soalan Peperiksaan Percubaan Tingkatan 3 + Skema Jawapan (Semua Subjek) >

.

→ → < Koleksi Buku Teks Digital KSSR Tahun 1, 2, 3, 4, 5, 6 >

.

→ → < Koleksi Soalan Peperiksaan Percubaan Tahun 6 + Skema Jawapan >

.

→ → < Bahan-Bahan Rujukan Penting untuk Tingkatan 1, 2, 3, 4, 5, SPM, STPM, MUET dan Tahun 1, 2, 3, 4, 5, 6 >

.

→ → < Koleksi Karangan Bahasa Melayu, Bahasa Inggeris (English Essays), Bahasa Arab: SPM, STPM, MUET, Tingkatan 1, 2, 3, 4, 5, 6 dan Tahun 1, 2, 3, 4, 5, 6 >

.

→ → → < ★ Join / Follow Facebook dan Telegram Blog Ini >

.

Berang Rambutnya Dipotong, Pelajar Tingkatan 3 Pukul Guru Disiplin Guna Batang Penyapu

.

.

Berang Rambutnya Dipotong, Pelajar Tingkatan 3 Pukul Guru Disiplin Guna Batang Penyapu

Berang rambutnya dipotong, seorang pelajar sekolah tingkatan tiga tergamak memukul gurunya menggunakan batang penyapu dalam kejadian di sebuah sekolah di Jalan Anggerik 4, Bukit Sentosa di sini semalam.

Ketua Polis Daerah Hulu Selangor, Superintendan Arsad Kamaruddin berkata, pihaknya menerima satu laporan daripada guru terbabit kira-kira pukul 3.14 petang pada hari kejadian.

“Kejadian berlaku pada pukul 12.30 tengah hari ketika guru wanita berusia 52 tahun itu sedang membuat rondaan di sekolah berkenaan.

.

“Guru disiplin berkenaan telah menerima laporan bahawa terdapat seorang pelajar berambut panjang dan telah menggunting rambut pelajar berusia 15 tahun tersebut,” katanya dalam kenyataan di sini hari ini.

Mengulas lanjut, berang dengan tindakan guru tersebut, pelajar lelaki itu kemudiannya telah memarahi dan mengugut mahu membunuh wanita terbabit.

“Pelajar terbabit juga telah memukul guru itu menggunakan batang penyapu sehingga menyebabkan kecederaan pada mata di sebelah kiri.

“Bertindak atas maklumat, polis telah menahan pelajar terbabit dan melakukan ujian saringan air kencing di mana keputusannya adalah negatif,” jelasnya.

.

.

Arsad memberitahu, semakan rekod mendapati, pelajar terbabit tidak mempunyai rekod jenayah.

Tambahnya, suspek kini ditahan reman bermula hari ini sehingga esok untuk siasatan lanjut di bawah Seksyen 324 Kanun Keseksaan kerana mencederakan dan Seksyen 506 kanun yang sama kerana membuat ugutan jenayah.

Sumber: https://www.kosmo.com.my/2022/08/04/pelajar-tingkatan-3-pukul-guru-disiplin-guna-batang-penyapu/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=pelajar-tingkatan-3-pukul-guru-disiplin-guna-batang-penyapu

.

Write a Comment

error: Alert: Content is protected !!