You dont have javascript enabled! Please download Google Chrome!

Kenyataan Media: Guru Boleh Guna Telefon Bimbit Di Bilik Darjah Untuk PdPc

Sila SHARE Kepada Kawan-Kawan Dengan Menekan Butang Di Bawah > > >

Kenyataan Media: Guru Boleh Guna Telefon Bimbit Di Bilik Darjah Untuk PdPc. Saya ingin menjelaskan kenyataan saya mengenai penggunaan telefon bimbit di sekolah. Guru-guru sememangnya dibenarkan untuk membawa telefon mereka ke dalam kawasan sekolah tetapi kepenggunaannya atas urusan persendirian adalah tidak patut dan tidak boleh mengganggu proses pengajaran dan pemudahcaraan dengan murid.

. .

Guru-guru boleh menggunakan peranti mereka sebagai salah satu bahan dalam PdPc di mana ianya membantu dari segi Pendidikan Abad ke-21. Persekitaran hari ini memperlukan pengintegrasian dengan menghubungkan teknologi yang ada. Guru adalah aset yang paling penting dalam sistem pendidikan kami dan saya sedar ramai guru-guru kita mengoptimumkan sumber teknologi yang mereka ada untuk memperkayakan kualiti pengajaran dan pemudahcaraan.

Malah saya sendiri tahu ramai guru – guru yang menggunakan banyak peranti, telefon bimbit, tablet komputer persendirian serta plan data telefon mereka sendiri untuk menjalankan PdPc dan segala usaha tersebut, saya dan Kementerian Pendidikan Malaysia akan sentiasa menghargai pengorbanan guru. Sekian. Terima kasih.

………………………………………………………………………

Untuk mendapatkan segala Maklumat Terkini atau Updates blog Bumi Gemilang.

(1)  Follow / Like Bumi Gemilang Facebook Page.

(2)  Join / Sertai   2 Telegram Groups blog Bumi Gemilang.

(3)  Follow Twitter blog Bumi Gemilang.

(4)  Follow Google+ blog Bumi Gemilang.

………………………………………………………………………………….

.

Write a Comment

error: Alert: Content is protected !!
Inline
Inline