You dont have javascript enabled! Please download Google Chrome!

Kenyataan Media KPM: Tular Isu Guru Mengamuk Semasa Mesyuarat Guru Sekolah Di Kulim, Kedah

Sila SHARE Kepada Kawan-Kawan Dengan Menekan Butang Di Bawah > > >

Kenyataan Media Kementerian Pendidikan Malaysia : Tular Isu Guru Mengamuk Semasa Mesyuarat Guru Sebuah Sekolah Di Kulim, Kedah. Kementerian Pendidikan Malaysia (KPM) telah mengeluarkan kenyataan media mengenai isu tersebarnya video seorang guru mengamuk semasa mesyuarat guru sebuah sekolah di Kulim, Kedah. Siasatan awal mendapati bahawa kejadian tersebut berlaku pada 24 Januari 2018 (Rabu) dan telah dirakamkan oleh seorang guru lain di sekolah tersebut. Video berkenaan telah menjadi tular di media sosial sehingga menimbulkan keresahan dalam kalangan pelbagai pihak terutamanya warga pendidik.

. .

Dalam hal ini,  Kementerian Pendidikan Malaysia ingin mengingatkan semua guru serta pentadbir sekolah perlu sentiasa berkelakuan serta bertindak secara profesional pada setiap masa khususnya dalam konteks hubungan sesama rakan sekerja, murid-murid serta masyarakat bagi mengelakkan kejadian seumpamanya berulang.

Kita berharap agar semua guru dan pentadbir sekolah sentiasa bertoleransi antara satu sama lain, bersikap terbuka dan menerima pandangan orang lain. Warga pendidik harus menjaga nama baik profesion perguruan supaya profesion perguruan akan terus diangkat sebagai profesion yang dimuliakan dan dihormati.

Sila Klik :

………………………………………………………………………

Untuk mendapatkan segala Maklumat Terkini atau Updates blog Bumi Gemilang.

(1)  Follow / Like Bumi Gemilang Facebook Page.

(2)  Join / Sertai   2 Telegram Groups blog Bumi Gemilang.

(3)  Follow Twitter blog Bumi Gemilang.

(4)  Follow Google+ blog Bumi Gemilang.

………………………………………………………………………………….

.

Write a Comment

error: Alert: Content is protected !!
Inline
Inline