You dont have javascript enabled! Please download Google Chrome!

Pengumuman KPM: Penilaian Bersepadu Pegawai Perkhidmatan Pendidikan (PBPPP) Bil.1/2019

Sila SHARE Kepada Kawan-Kawan Dengan Menekan Butang Di Bawah > > >

Pengumuman KPM: Penilaian Bersepadu Pegawai Perkhidmatan Pendidikan (PBPPP) Bil.1/2019. Penilaian Bersepadu Pegawai Perkhidmatan Pendidikan (PBPPP) Kementerian Pendidikan Malaysia (KPM) merupakan suatu penilaian berdasarkan konsep Tugas dan Tempat Bertugas (Job-Based and Work Place) mengikut standard prestasi yang ditetapkan selaras dengan Program Transformasi Kerajaan (GTP 2.0) dan Pelan Pembangunan Pendidikan Malaysia (PPPM) 2013 –2025. PBPPP ini merupakan satu daripada Inisiatif Piagam Guru di bawah tanggungjawab Bahagian Pembangunan dan Penilaian Kompetensi (BPPK) yang telah diluluskan oleh YBhg. TanSri KPPA melalui surat Jabatan Perkhidmatan Awam (JPA) bertarikh 5 November 2015.

. .

Surat arahan pelaksanaan peringkat KPM telah dikeluarkan oleh YBhg. Tan Sri KSU KPM bertarikh 20 November 2015. Pelaksanaan PBPPP bagi kumpulan guru dan pemimpin sekolah bermula pada tahun 2015 dan pelaksanaan menyeluruh kepada semua Pegawai Perkhidmatan Pendidikan (PPP) bermula pada tahun 2016.

Penilaian Komponen Keberhasilan (PKK) merupakan satu daripada komponen PBPPP. Garis Panduan Penilaian Komponen Keberhasilan (GPPKK) PBPPP ini disediakan untuk panduan semua pihak dalam menilai prestasi Pegawai Perkhidmatan Pendidikan (PPP) di Kementerian Pendidikan Malaysia (KPM). GPPKK ini menerangkan secara khusus terma dan syarat-syarat, prosedur dan kaedah pelaksanaan penilaian bagi mengelakkan kekeliruan. Diharapkan GPPKK ini dapat membantu semua pihak yang terlibat dalam melaksanakan penilaian PKK PBPPP seperti yang dihasratkan.

Sila Klik :

…………………………………………………………………………………..

Untuk mendapatkan segala Maklumat Terkini atau Updates blog Bumi Gemilang.

(1)  Follow / Like Bumi Gemilang Facebook Page.

(2)  Join / Sertai   2 Telegram Groups blog Bumi Gemilang.

(3)  Follow Twitter blog Bumi Gemilang.

………………………………………………………………………………….

.

Write a Comment

error: Alert: Content is protected !!