→ → Koleksi Buku Teks Digital KSSM Tingkatan 1, 2, 3, 4, 5

→ → Koleksi Nota Ringkas dan Padat, Soalan, Latihan, KBAT, Peperiksaan, Ujian Tingkatan 1, 2, 3, 4, 5 dan Tahun 1, 2, 3, 4, 5, 6

.

→ → Koleksi Soalan Peperiksaan Percubaan SPM 2021, 2020, 2019 + Skema Jawapan (Semua Subjek)

.

→ → Koleksi Soalan Peperiksaan Percubaan Tingkatan 3 + Skema Jawapan (Semua Subjek)

.

→ → Koleksi Buku Teks Digital KSSR Tahun 1, 2, 3, 4, 5, 6

.

→ → Koleksi Soalan Peperiksaan Percubaan Tahun 6 + Skema Jawapan

.

→ → Bahan-Bahan Rujukan Penting untuk Tingkatan 1, 2, 3, 4, 5, SPM, STPM, MUET dan Tahun 1, 2, 3, 4, 5, 6

.

→ → Koleksi Karangan Bahasa Melayu, Bahasa Inggeris (English Essays), Bahasa Arab: SPM, STPM, MUET, Tingkatan 1, 2, 3, 4, 5, 6 dan Tahun 1, 2, 3, 4, 5, 6

.

→ → → ★ Join / Follow Facebook dan Telegram Blog Ini

.

Semak Tempat Mengundi Anda Untuk PRU15 (DUN dan Parlimen)

.

.

Semak Tempat Mengundi Anda Untuk PRU15 (DUN dan Parlimen)

Hari mengundi untuk PRU15 telah ditetapkan pada hari Sabtu, 19 November 2022.

Suruhanjaya Pilihan Raya (SPR) telah mengemaskini portal MySPR Semak dan menyediakan maklumat terkini untuk pengundi mengetahui di mana tempat mereka mengundi.

Sila Semak :

.

Dalam kemaskini MySPR Semak terbaru ini, pengundi akan disajikan dengan maklumat untuk Pilihan Raya Umum ke 15 (PRU15). Maklumat yang baru ditambah ke dalam portal ini ialah:

  1. Pusat mengundi
  2. Saluran Mengundi
  3. Nombor bilangan pengundi
  4. Masa mengundi
  5. Masa cadangan untuk keluarga mengundi
  6. Hari mengundi

Dengan maklumat ini, anda tak perlu lagi menunggu pada hari mengundi untuk mengetahui saluran dan nombor pengundi anda. Terutamanya untuk golonga warga emas dan orang kelainan upaya (OKU), mereka ditempatkan di saluran 1 yang kurang ramai, berbanding saluran 3, 4 atau 5 yang ditempatkan dengan pengundi muda dan pertengahan usia.

Jika anda menggunakan aplikasi MySPR Semak (Apple AppstoreGoogle PlaystoreHuawei AppGallery) di telefon pintar, ia juga akan menunjukkan lokasi tempat mengundi anda di Google Maps atau Apple Maps. Ia akan membantu untuk mengetahui lebih tepat, di mana anda harus pergi pada hari mengundi nanti.

Di samping itu, SPR juga telah berkongsi masa untuk pengundi tersebut keluar mengundi. Ini boleh membantu kelancaran proses pengundian kerana biasanya, pengundi akan keluar bersesak pada waktu yang sama, membuatkan masa beratur untuk mengundi mengambil masa lebih satu jam.

.

.

.

Write a Comment

error: Alert: Content is protected !!