Koleksi Contoh Karangan Bahasa Melayu (BM) UPSR (1)

.
.

Koleksi Contoh Karangan / Esei Bahasa Melayu (BM) UPSR (1)

Juga Klik :

 ………………………………………………………………………………………………..

Untuk Rujukan UPSR (Soalan Peperiksaan, Nota, Jawapan, Latihan…)

 ………………………………………………………………………………………………..

Untuk Kertas Soalan Peperiksaan UPSR & Latihan yang lain, sila klik :

………………………………………………………………………………………………………..

 

93 thoughts on “Koleksi Contoh Karangan Bahasa Melayu (BM) UPSR (1)

  1. cmneaaa aa soalan upsr 2010

  2. minta soalan tahun depan senang sikit lah.

  3. siti nur salbiyah says:

    saye susah nak masuk kk di sekolah macam mana nak saye kuat kan semangat

  4. harap soalan tahun depan boleh jawab….

  5. i wish that upsr question is very easy too….

  6. putry balqish says:

    i hope upsr 2011 is the easy one……and i hope i can get 7A this year upsr

  7. harp2 upsr thn ne snang ,,,,..
    aminnnnnnnnn

  8. harap harap dapat 5A dlm UPSR!!!>

  9. saya rasa saya akan dapat 5a

  10. dania athyrah says:

    i hope i cant get 5 a

  11. ahmad mujahid says:

    suka hati akulah nak dapat bape A…..asalkan aku bersungguh-sungguh nak dapat 5A

  12. cahaya kasih says:

    pepatah arab ada mngatakan”man jadda wa jadda”maknanya…siapa berusha,dia berjaya…

  13. mail 2 singgit says:

    harap periksa dapat no.1

  14. soalan power

  15. harap periksa dapat 5a +……..????????????[for hanem 10]

  16. Harap Harap Thn NIe pekse 2012 dpt 5a….
    aq nk 5a

  17. boleh x tunjuk karangan upsr 2012?

  18. harp2 saya mendapat 5 a dalm upsr ini////////////////……;//

  19. helllo tooo

  20. Nuha bt Yusri says:

    kat mane nak cari contoh karangan lengkap ehhh…?

  21. Hmmm, takotnyew upsr tahun 2012 ni :'(

  22. Kalau sesiapa ada tips UPSR 2012 tolong bagi saya .

  23. macam mana nak dapat 5A….boleh bantu saya

  24. Kalau sesiapa ada tips karangan BM atau BI tolong bagi saya

  25. Kalau ada tips untuk mendapat skor 5A DALAM upsr tolong kongsi dengan saya.

  26. tolong beri tips yang mantap

  27. kalau anda dapat tips yang bagus tolong beri tahu saya

  28. shahrizan yahaya says:

    hmmm saper tau camner nak wat isi karangan ????

  29. shahrizan yahaya says:

    tolongla sok nak hantar ni

  30. takutlh upsr tahun kuar soalan hots..

  31. MOHD FARIZ COOL says:

    5A DALAM GENGGAMAN AKU 5A AKU PUNYA LAAAAA

  32. kt manE nk cri karangan bm yg lEngkap erk ??? tlog lha .. sok da nk antar .. huhu .. :)

  33. faisal rushdi says:

    saya bakal menduduki peperiksaan UPSR

  34. haikal aiman says:

    saya juga menghadapi upsr . harap2 dapatlah 5A

  35. harap2 dpt 5A ammmmmmmmmmmin

  36. harap harap dapat 5a,untuk membalas jasa guru guru dan ibu bapa ku

  37. harap2 dpt 5A INSYAALLAH

  38. balqis cute says:

    harap2 dpt 5A

  39. nur athirah says:

    tahun ni sya akan berusaha untuk mendapat 5a

  40. harap – harap saya dapat 5A thn nie ye…aku mesti buktikan yg aku nie pandai .. hehehe … horey 5A gitu … korang ade … cahaya UPSR macam best je …

  41. I hope I dapat lulus dlm UPSR thn ini ….. 5A dlm gengaman tangan…cahaya UPSR macam best jawq … korang ade … sk pasir pandak blh

  42. nk soalan sebenar 2013!!!hehe . >_<

  43. nur syafika najwa says:

    sye rasa takut kalau jejak dewan upsr…tapi harapan sye 5a….aminnnnnnn…korang semua doakn sye ok..

  44. nur syafika najwa says:

    siapa 2013 nie dia pekse upsr….

  45. emm .. sya murid tahun 6 . bagaimana saya boleh mendapat A dalam penulisan . ?

  46. TOLONG KARANGAN TAJUK AKIBAT MENCURI

  47. Wah,Bersemangatnye Korang Nak UPSR.Tomorrow,ExamUPSR Jadi Good Luck! Do Your Best! Jangan Tension Just Relax.Doakan Saya Disini Dapat 5A Dalam UPSR,.Isyaallah, Amin.Bagi Orang Yang Saya Kenali Mahupun Tidak.^_^

  48. macam mana soalan upsr 2014

  49. kalau tahun lepas soalan susah mintak mintaklah soalan tahun ni senang

    • hye,saye budak upsr tahun lepas, soalan die mmg susah giler. mmg susah nak dapt 5 A,tp alhamdulilah sya berjaya dapt 5a

  50. HIDUP INI bagaikan game makin lama makin susah sape usaha lebih dapat lah bonus dan sape GIVEUP nah game over…………….

  51. Nur Zafirah Bt Mohd Zaid says:

    Takut betul la nak jawab Soalan UPSR lagi 5 bulan je lagi

  52. afiq ezzudin zxroy!! says:

    asalmulaikum saya di sini cuma hendak cakap selamat mengulangkaji

  53. sebenarnye tk susah pon,cuma minat atau tk jer!

  54. harap saya lulus dalam upsr amin

  55. aminn !!! saya ponn berharab begituu . inn shaa allah , berusahaa :’)

  56. Luqman Gemuk says:

    5A UPSR

  57. harap dapat pemeriksa yang baik…..

  58. tlong ajar saya mcm mna nk buat karangan laporan n karangan catatan.tlong ye saya dh nk periksa pada minggu hadapan n peperiksaan itu akn bermula 9,10,11 iaitu selasa/rabu/khamis

Write a Comment