You dont have javascript enabled! Please enable it!
→ → → ★ Join / Follow Facebook dan Telegram Blog Ini
→ → < Bahan-Bahan Rujukan Penting untuk SPM, UPSR, PT3, STPM, MUET, Tahun 1, 2, 3, 4, 5, 6, dan Tingkatan 1, 2, 3, 4, 5, 6 >
**************************

Buka Semula Sekolah: Setiap Kelas Maksimum 20 Orang Pelajar

Sila SHARE Kepada Kawan-Kawan Dengan Menekan Butang Di Bawah > > >

Buka Semula Sekolah: Setiap Kelas Maksimum 20 Orang Pelajar. Kementerian Pendidikan Malaysia (KPM) menetapkan 24 Jun ini sebagai tarikh pembukaan sekolah melibatkan murid kelas peperiksaan awam iaitu SPM, SVM, STPM dan STAM serta peperiksaan antarabangsa yang setara bagi seluruh negara.

. . .

Pembukaan semula itu melibatkan 500,444 orang pelajar dari 2,440 buah sekolah murid kelas peperiksaan awam dan peperiksaan antarabangsa yang setara seluruh negara.

Keputusan tarikh pembukaan sekolah yang melibatkan pelajar Tingkatan 5 dan 6 telah diumumkan pada 24 Jun 2020. Perkara itu diputuskan menerusi perbincangan antara Kementerian Pendidikan Malaysia (KPM) dan Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM).

Pembukaan semula sesi persekolahan itu akan melibatkan penugasan semua guru seperti biasa di sekolah yang terbabit.

Pelajar yang terlibat ialah pelajar yang akan menduduki Sijil Pelajaran Malaysia (SPM), Sijil Vokasional Malaysia (SVM), Sijil Tinggi Persekolahan Malaysia (STPM) dan Sijil Tinggi Agama Malaysia (STAM).

Penugasan semua guru selain yang mengajar Tingkatan 5 dan 6 penting bagi memastikan proses pembelajaran berjalan lancar. Setiap kelas maksimum 20 orang pelajar.

. 。。. .

Kementerian Pendidikan Malaysia (KPM) turut peka dengan kebimbangan yang disuarakan ibu bapa pelajar mengenai penularan wabak COVID-19 di sekolah dan bagaimana prosedur operasi standard (SOP) akan dilaksanakan.

Jabatan Pendidikan Negeri dan Pejabat Pendidikan Daerah akan sentiasa memastikan pihak pentadbiran sekolah mengikut garis panduan yang telah disediakan oleh Kementerian Pendidikan Malaysia.

…………………………………………………………………………………..

.

★ untuk terima Soalan Peperiksaan, Jawapan, Tips, Ramalan, Nota, Latihan, Informasi …   .

★  Like dan Follow Facebook Kami :

https://www.facebook.com/BumiGemilang2.

★  Join / Sertai Telegram Kami :

https://telegram.me/bumigemilang

.

…………………………………………………………………………………..

.

Untuk mendapatkan segala Maklumat Terkini atau Updates blog Bumi Gemilang.

(1)  Follow / Like Bumi Gemilang Facebook Page.

(2)  Join / Sertai   2 Telegram Groups blog Bumi Gemilang.

(3)  Follow Twitter blog Bumi Gemilang.

………………………………………………………………………………….

.

2 thoughts on “Buka Semula Sekolah: Setiap Kelas Maksimum 20 Orang Pelajar”

  1. Nape seklh tk buat duduk murid cem kedai mkn je.. Yg penting anak tak saling berdekatan, Kn lg byk yg bleh masuk dlm kelas. Cikgu pun tak la pening sangat ajar murid yg bukan bidang nya cikgu. Org tua pun mesti dah pastikan anak sihat dari rumah.

    Reply
  2. Kenapa tak suruh je budak F6 belajar dari rumah sebab tenaga pengajar F6 bukannya banyak, tidak seperti tenaga pengajar F5. Pelajar F6 nak limitkan dalam kelas memang tak boleh sebab tenaga pengajar baru 1 atau 2 orang je

    Reply

Write a Comment

error: Alert: Content is protected !!