You dont have javascript enabled! Please download Google Chrome!

→ SPM 2018 (A)

Bumi Gemilang – Blog Pendidikan, Informasi dan Sumber Rujukan.  Semoga Perkongsian informasi, maklumat, makluman, pemberitahuan, laman web, sesawang, pautan, portal rasmi, panduan, bahan rujukan, sumber rujukan dalam post di blog Bumi Gemilang berguna dan dapat membantu para pengguna. Maklumat dan informasi pendidikan, peperiksaan, pentaksiran dan pelaksanaan tugasan. Koleksi soalan, nota, latihan dan modul. Soalan peperiksaan percubaan SPM, PT3, UPSR dan STPM. Soalan peperiksaan pertengahan tahun. Soalan peperiksaan akhir tahun. Soalan ujian.

. .

SPM 2018

Sila Klik :

.

.

.

…………………………………………………………………………

Untuk Rujukan SPM, Tingkatan 4 dan Tingkatan 5 →

( Soalan Peperiksaan Percubaan + Jawapan, Tips, Nota, Latihan… )

Sila Klik :

………………………………………………………………………………….

Komsas Bahasa Melayu : Antologi Tingkatan 4 dan 5 (Cerpen, Sajak, Pantun, Syair, Drama, Prosa Tradisional … ) :

Novel-Novel Bahasa Melayu Tingkatan 4 dan 5 :

English Form 4 and 5 : Novels + Literature Components (Poem, Short Story, Drama … ) :

………………………………………………………………………………….

SPM (Facebooks) → 

Soalan Peperiksaan Percubaan / Nota / Tips / Latihan

Sila Klik :

………………………………………………………………………

Untuk mendapatkan segala Maklumat Terkini atau Updates blog Bumi Gemilang.

(1)  Follow / Like Bumi Gemilang Facebook Page.

(2)  Join / Sertai   2 Telegram Groups blog Bumi Gemilang.

(3)  Follow Twitter blog Bumi Gemilang.

(4)  Follow Google+ blog Bumi Gemilang.

………………………………………………………………………………….

.

Categories SPMTags

33 thoughts on “→ SPM 2018 (A)

 1. esok saye akn menduduki peperiksaan upsr mata pelajaran matematik kertas satu.saye akn berusaha dngan gigih….insyaallah dapat 5a amin…..

 2. saye mahu berlajar bersunguh sunguh kerana saye mahu mengembirakan ibu bapa saye sebb saye boleh mengalahkan abang saye yg abang saye mendapat 4A1B .

 3. Saya calon UPSR tahun ni….Target saye ialah 3A,2B…Kalau ada rezeki dapat 5A…Insyaallah….Harap-harap lulus dalam UPSR tahun nilah….
  Doakan saya lulus dalam UPSR… 😀

 4. saya nk belajar sungguh2 untuk balas jasa kedua-dua ibu bapa saya dan ingin masuk sekolah sukan lalu terus jadi atlet negara kita.itu janji saya.saya yakin akan dpt 5a+ dalam upsr 2013.insyaallah.tolong doakan saya

 5. Saya juga calon UPSR tahun ini.Saya harap saya dapat 5A tahun ini.Pada UBB1 saya dapat 4A 1B.UBB2 pula saya dapat 5A.Doakan sya supaya berjaya..

  • Doakan Arisya supaya berjaya memperoleh 5A dalam UPSR.Arisya akan belajar bersungguh-sungguh agar mendapat keputusan yang cemerlang dalam UPSR.Arisya ingin menggembirakan hati kedua-dua ibu bapa Arisya..

 6. Anis juga calon UPSR tahun ini……..Anis harap sangat dapat 5A UPSR…………Insyaallah…….Kalau ada rezeki. Saya harap semua matepelajaran dapat A t . Doakan Anis ye, biar Anis berjaya dapat 5A. Anis ingin melihat ibu bapa Anis menangis kerana gembira . 🙂 semoga semua calon UPSR tahun ini dapat 5A…………Amin……………… :D………..

 7. Anis akan belajar bersungguh -sungguh dan buat terbaik untuk UPSR tahun 2013 ini………..terutamanya Bahasa Inggeris…………Tolong doakan Anis ye………… (y)

  • Saya ingin ibu dan ayh ya bangga dengan saya….. Inyaallah dengan berkat usaha , kita pasti berjaya dapat 5A….

 8. Doakan Sofea dan semua kawan-kawan memperolehi 5A dalam UPSR. Sofea akan sentiasa berlajar bersungguh-sungguh dan terima kasih pada ibubapa dan guru-guru sofea. Terima kasih semua para guru di seluruh Malaysia.

 9. asalamkum sye hanis ..sye dri skolah sk putra utama ,bandar putra kwn2 tlong doa kan hanis tau untuk dapat 5A UPSR..sye pun brharap kwn 2 dapat 5A UPSR…..amin..

 10. asalamkum ..semakin dekat nk UPSR ,semakin berdebar pulak kn ,,tpi tk pe kte kena yakin untuk dpat 5A UPSR,hanis mengucapkn semoga berjaya dlm UPSR dn mndapat kputusan yg terbaik ..amin …….

Write a Comment

error: Alert: Content is protected !!
Inline
Inline