.
.
.
.
.

Latihan Matematik Tingkatan 1 []

Latihan Matematik Tingkatan 1

………………………………………………………………………………………………..

Untuk Rujukan Tingkatan 1, 2, 3 (Soalan Peperiksaan, Nota, Jawapan, Latihan…)

 ………………………………………………………………………………………………..

Untuk Rujukan Pelajar-Pelajar Tingkatan 1, 2 dan 3 

Novel Bahasa Melayu Tingkatan 1,  2,  dan 3 :

Antologi Bahasa Melayu Tingkatan 1, 2,dan 3 :

English Forms 1, 2 and 3 :

………………………………………………………………………………………

Untuk Latihan, Nota dan Soalan Peperiksaan Percubaan Matematik / Mathematics yang lain, sila klik :

http://www.bumigemilang.com/?cat=272

……………………………………………………………………………………..…..……..

Untuk Kertas Soalan Peperiksaan PMR, Nota dan Latihan yang lain, sila klik :

http://www.bumigemilang.com/?cat=32

………………………………………………………………………………………………..….

118 Comments Already

  1. saya lebih suka tajuk luas dan perimeter…..saya harus belajar demi mendapatkan band dalam pbs saya.

  2. saya lebih suke tajuk peratusan

  3. Nampaknya bukan saye sahaja yang menghadapi pbs. Saye akan pastikan saye berjaye dalam pbs and saye paling suka luas dan perimeter.

  4. peperiksaan akhir tahun semakin dekat….lagi-lagi saya lemah dalam matapelajaran matematik….

  5. pbs matematik senang…..rasanye blh dpt sampai band6 cume tkt sikitlah untuk topik2 yg tidak saya kuasai

  6. semasa buat math kita kena relax baru kita boleh buat math dgn senang.matametik ialah paling senang dalam dunia

  7. saya ske math!!!!!!!!!!!!!!:)

  8. hye;i like tajuk perimeter dan luas……….saya mesti belajar rajin supaya mendapatkan band pbs dalam matematik

  9. sye ske math.

  10. senang tapi masa exzam takutlah…….tapi tak apa..I WILL DO MY BEST IN EXZAM……TQ….BY:Bindu

  11. sy bleh taha lah dalam matapelajar matematic,tapi sy sukew tajuk peratusan itu yg paling senang

  12. hye,nota ni tolong utk ujian saya

  13. terima kasih

  14. Math yang paling best! terbaik….

  15. terbaek…………………………………………gud luck u all……..hehe

  16. Math………. bab ungkapan algebra n integer paling senang…

  17. UPSR cuma dapat 2a 1b 4c

  18. best pulak dpt study kt on9 kt sini

  19. siapa tahu macam mana nak cari maklumat bidang sains

  20. hai saya intan

  21. saya tak faham faktor itu apa

  22. SAYE SUKE SANGAT MATH NI

  23. HARUS BELAJAR PERATUSAN PADA MASA CUTI INI UNTUK PEPERIKSAAN DAN PBS.

  24. I LOVE MATHS

  25. hey,i love mathematic
    very much……….<3

  26. Saya paling suka mata pelajaran matemtik lah………

  27. saya suka sangat belajar matematik.. ianya amat mudah dan senag berbanding mata pelajaran yang lain.. ^_^… saya nak yang terbaik.. :)

  28. saya akan belajar rajin rajin

  29. tingkatan 1 ,nak tanya boleh klu ,band 1 salah satu tak lepas ke

  30. matematik form 1 payah kot

  31. Ohh , PBS . Sangat memeningkan . Hope dengan buat ulangkaji dapat tambahkan ilmu and success. Nak band6 !!

  32. rasanye saya dah mula suke math

  33. I LOVE MATHEMATICS

  34. saye suka matematik

  35. saya suka membuat latihan soalan2 math untuk meningkatkan PBS saya

  36. sayaminat sngt@mt

  37. saye sangat suka pelajaran math.:)

  38. hai saya rabiatul .boleh tak awak ajar saya math. please

  39. saya suka blajar matapelajaran matematik

    • saya pon same….sebab matematik ni memudahkan untuk berfikir dan sukar untuk ditipu semasa membeli apa saje

  40. Saya dapat 5A dalam UPSR saya masuk Cempaka Internasional School

  41. I love math

  42. saya pelajar cemerlang
    saya mahu tinggkatkan usaha saya lagi

  43. sye suke math ,bab math cume ingat jln kire je…… x perlu hafaz

  44. hai semua,,,,sye pun suka MATH,,,,macam korang

  45. yg paling senang bab 5 peratusan,,,,,ngn pecahan<

  46. i love math……..

  47. Aku rasa sumo susah bbenorlah…ada 1 ujian ni..math ngn sains yg kene ambik seluruh dunia punya tu …….pun susah kot..nak kene study yg mano pun x tau..

  48. bagus dan mempermudahkan murid untuk belajar dengan mudah

  49. i love math..
    good luck everyone in your exam..:-)

  50. saye sangat suke math mesti ramai suke math kan

  51. hem…susahnya matz thun nie…

  52. ada jawapan sekali tak? mcm mana nak semak balik jawapan?

  53. kita harus belajar rajin-rajin ingin berjaya untuk mencapai cita-cita kita.kita harus ulangkaji setiap hari ………………………..:-)

  54. esok nak periksa ni! >_< baru nak belajar… :3

  55. harini math test . dua2 kertas pulak tu an . peh

  56. thanks for giving me the tips

  57. saya nak matematik saya lulus.AAAA

  58. Subhanallah!!!Ini kali pertama saya melihat laman web sebegini!!!!Thanks for user-user yang buat ini!!!!

  59. saya suka matematik kerana dapat menghafal sifir dengan lancar

  60. awesome

  61. thank you for giving tips,it awesome

Write a Comment

.
.
%d bloggers like this: