You dont have javascript enabled! Please download Google Chrome!

Login Pengguna / Pengemaskinian Maklumat Data e-Operasi Guru

eOperasi, e Operasi, e Operasi Log in, e-Operasi, e-Operasi Guru :  Login Pengguna / Pengemaskinian Maklumat Data. e-Operasi merupakan salah satu modul bagi Sistem Pengurusan Sekolah (SPS), Kementerian Pendidikan Malaysia (KPM) di bawah Pengurusan Guru. Modul ini dibangunkan oleh Bahagian Pengurusan Maklumat (BPM), KPM dan diseliakan oleh Bahagian Pengurusan Sekolah Harian (BPSH), Bahagian Pengurusan Sumber Manusia (BPSM), dan Sektor Operasi Pendidikan (SOP) KPM. Modul ini melibatkan pengurusan data berkaitan guru dan bukan guru yang melibatkan beberapa kategori pengguna iaitu pentadbir sistem (pengurusan KPM di peringkat Bahagian, Negeri, Daerah, dan Sekolah), dan pengguna (guru dan bukan guru). Semoga Perkongsian Laman Web / Sesawang e-Operasi ini berguna dan dapat membantu para pengguna.

. .

Sila Klik :

……………………………………………………………………….

Untuk mendapatkan segala Maklumat Terkini atau Updates blog Bumi Gemilang.

(1)  Follow / Like Bumi Gemilang Facebook Page.

(2)  Join / Sertai   2 Telegram Groups blog Bumi Gemilang.

(3)  Follow Twitter blog Bumi Gemilang.

(4)  Follow Google+ blog Bumi Gemilang.

………………………………………………………………………………….

.

58 thoughts on “Login Pengguna / Pengemaskinian Maklumat Data e-Operasi Guru

    • click lupa kata laluan lepas tu, taip nombor IC dan hantar . ia akan emel kepada saudari atau saudara kata laluan dan login ID

  1. Saya ada e mail address baru spt di atas.. e mail address lama tak boleh guna langsung.. sy sudah lupa password..

  2. Ramai guru/ kakitangan yang bertugas, ramai pelajar dan ibubapa yg. turut serta. Bila kemaskini….. Sangat bermasalah, kementerian pendidikan malaysia salah satu organisali yg terbesar. Melibatkan hampir 1/2 warga malaysia membuat pautan. Cadangan saya, buat macam maxis, celcom, iaitu buat server sendiri, pengoperasiannya tiru macam depa buat, insyaAllah banyak masalah akan selesai. Sekiranya kita masih berpaut dengan server depa, sampai bila….pun masalah sama wujud. Sama2 kita renungkan

    • Saya setuju dengan anda. KPM sepatutnya mempunyai server sendiri supaya tak ada masalah seperti sedemikian @ SPPBS pun timbul masalah yang sama alamatnya guru-guru kena jadi hantu pagi tak payah tidur.

  3. Mohon sistem dapat dipulihkan agar semua kakitangan dapat mengemaskini maklumat melalui aplikasi e-Operasi. Terkadang rasa membuang masa sahaja sebab setiap kali kita buka web ini perkataan yang keluar error 500 /503.
    Persoalannya sekarang, kalau ada di antara kakitangan dan guru tidak dapat kemaskini maklumat siapa yang harus dipersalahkan…..

  4. Macam mana nak kemas kini??Bukak laman web e opeasi server is unavailable!!Aduhai..lembap betul lah..3 hari dh server unavailable…

  5. Tidak tahu lagi apa nak buat! Saya sudah cuba siang dan malam berberapa hari masih juga banyak masalah. dapat masuk tetapi sekejap saja setiap kali. bila lagi kerja nak habis? Harap sistem dapat dipulihkan dengan segera supaya kerja dapat disiapkan dengan segera.

  6. error-operasi… dah 5 hari cuba tapi error…error….error…….errorrr…..errorrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr

  7. Semalaman sehingga tidur pun dikorbankan….Nak masuk sistem hampehhhhh tak dapat – dapat…

    E Operasi ‘NGAI’…..Harap ada bantuan….

  8. Bnyak sgt nk ingat kata laluan ni….eoperasi, eprofil, hermis, eg tukar,…e gaji jer yg tak lupa…..saya mmg catat id dn kata laluan tp bila buka kata salah….sape yg salah ni….pening la…..bila kata check kat emel….bukak emel tak de pun

  9. Kalau nak sangat layan keperluan dalam sistem pasti kita jadi gila dan stress , so , bila sistem tak betul , kita manusia ada akal relaks saja , sebab keperluan sistem itu kita manusia yang cipta , kita patut kontrol bukan kita dikawal oleh sistem .kalau kita sudah dapat naik naik pangkat atau masih jauh lagi untuk syarat naik pangkat ,buat apa nak sakit kepala , tunggulah sepuluh tahun sebelum pencen barulah up date profail kita.. his,his,his ………..

  10. Selalu, susah sangat nak masuk e operasi. Mohon sistem dapat dilaksanakan dengan baik. Jangan siksakan guru dengan berjam-jam menunggu untuk mengisi data. Akhirnya tidak berjaya juga.

  11. betul kata kata korang,,teknologi maju yang lembap,,menyusahkan, lebih baik pakai cara lama iaitu bertulis,,lebih lebih lagi kami yang d pedalaman, diaorang atasan pandai cari salah je,salah sistem bodoh tak sedar,,ada d antara staf sokongan kami buta IT pun dpaksa buat sendiri, yang si kerani dan guru data pintar lagi petah memaksa dan mengarah,, diaorang bukan nak bantu, buat orangmakinbuntu ada laa,, apa nak jadi dgn kemajian sekarang,,,bla bla boleh blah

Write a Comment

error: Alert: Content is protected !!
Inline
Inline